Hlavní obsah

Krize na Chelsea nedolehla, West Bromwich porazila a třetí místo si upevnila

LONDÝN

Jen dvaadvacet minut panovaly v nejzajímavějším sobotním zápase 33. kola anglické Premier League v táboře londýnské Chelsea obavy, jak se mužstvo vyrovná s vyřazením z Ligy mistrů a jak ho poznamenají úvahy kolem konce trenéra Ancelottiho. Jakmile totiž na Halfords Lane vyrovnal Drogba stav zápasu s domácím West Bromwich Albion na 1:1, nebylo co řešit. Chelsea nakonec vyhrála 3:1 a upevnila si třetí příčku v tabulce.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Didier Drogba se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek

Kritika, která se na italského kouče na lavičce Chelsea Carla Ancelottiho po vyřazení z ligy mistrů snesla, samozřejmě sestavu poznamenala. Španěl Torres zůstal tentokrát jen na lavičce náhradníků, Anelka v základní sestavě rovněž chyběl, zato Drogba a Kalou dostali důvěru. Odměnili se za ni... Po vedoucí brance Nigerijce Odemwingia se totiž vzali slovo právě dva útočníci z Pobřeží slonoviny a za čtyři minuty otočili skóre. Drogba ztrestal chybu celé domácí obrany, Kalou pak brankáře Carsona. Těsně před přestávkou přidal Lampard třetí branku a nebylo co řešit.

Po změně stran se na trávníku objevil i Torres, sedm minut před koncem dal dokonce gól, ale ten nebyl pro ofsajd uznán. Na výsledku se tak nic nezměnilo a trenér domácí Hodgson musel překousnout první prohru po příchodu do West Bromwiche.

Wigan vyhrál a už není poslední

Z dalších sobotních zápasů asi nejvíc překvapila hladká výhra posledního Wiganu na trávníku sedmnáctého Blackpoolu 3:1, která se zrodila vlastně už do přestávky.  Wigan touto výhrou unikl ze samého dna tabulky a jeho naděje na záchranu pořád žije.

Zápas dalších dvou ohrožených celků mezi West Hamem a Aston Villou skončil pro domácí kladiváře krutě. V nastaveném čase dostali od střídajícího Agbonlahora druhý gól, prohráli a jejicjh situace je víc než prekérní. Důležitou výhru si připsal na konto Birmingham City, jenž porazil Sunderland.

V neděli pokračuje Premier League jediným zápasem, v němž hostí Arsenal od 17 hodin Liverpool.

Premier League - 33. kolo
West Bromwich Albion - Chelsea 1:3, 17. Odemwingie - 22. Drogba, 26. Kalou. 45. Lampard, Everton - Blackburn 2:0, 54. Osman, 75. Baines z penalty, West Ham United - Aston Villa 1:2, 2. Keane - 37. Bent, 90.+1. Agbonlahor, Blackpool - Wigan 1:3,84. Campbell -  3. Rodallega, 45. N´Zogbia, 66. Diame, Brimingham - Sunderland 2:0, 41. Larsson, 66. Gardner.

Reklama

Související témata: