Hlavní obsah

VIDEO: Balotelli provokoval fanoušky United. Umravňovat ho musel Ferdinand

Mario Balotelli je zlobivé dítě. Už v Interu Milán to dokazoval a po přestupu do Manchesteru City v tom vydatně pokračuje. O jeho posledním excesu si povídá celá Anglie. Po vítězství v semifinále FA Cupu mezi jeho City a Manchesterem United přiběhl před fanoušky Rudých ďáblů a začal se jim gesty vysmívat, že do finále nejstarší klubové soutěže postoupil jeho tým.

Foto: Reuters

Mario Balotelli utkání v Kyjevě nedohrál kvůli alergické reakci.

Článek

Balotelli už v březnu proti sobě pobouřil fanoušky Dynama Kyjev a svého trenéra Roberta Manciniho, když v odvetě osmifinále Evropské ligy sestřelil Gorana Popova a sudí ho vyloučil. Citizens následně vypadli. Krátce nato vyšlo najevo, že házel šipky po členovi mládežnického týmu. A nakonec se stal terčem posměšků, když na internetu kolovalo video, na němž si nedokázal navléknout rozlišovací dres.

A události kolem Balotelliho se točí i nadále. Manchester City dosáhl úspěchu, když dokázal v semifinále FA Cupu vyřadit svého slavnějšího městského rivala po výsledku 1:0. Jedinou branku vstřelil Yaya Touré. Po konci zápasu se Balotelli přesunul k fanouškům United a začal je provokovat tím, že před nimi natřásal dresem City.

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli provokativně vlaje dresem svého týmu před fanoušky United.foto: Reuters/Darren Staples

Zabránit se mu v tom pokusil Nani a později i Anderson, který mladého Itala odstrčil. „Ukazoval znak Manchesteru City (na svém dresu) našim fanouškům. Anderson se ho pouze snažil dostat od našich fandů,“ řekl Portugalec Nani.

Dlouhá noc Ferdinanda

Poté přiběhl Rio Ferdinand, který Balotellimu důrazně domlouval. Ital černé pleti se však pouze otočil a odcházel pryč. Následně se otočil a posměšně pomrkával na anglického stopera. „Rio byl velmi naštvaný, protože není férové, aby tohle dělal před našimi fanoušky,“ popisoval Nani.

Ferdinand zažil dlouhou noc. Ve dvě hodiny ráno mu totiž manželka Rebecca porodila v Cheshire dceru Tiu. Dvaatřicetiletý obránce jel k porodu přes 200 mil, aby příchod své dcerky na svět stihl. To se podařilo. „Máme holčičku jménem Tia Ferdinandová,“ řekl pyšný otec s tím, že děkuje všem v nemocnici za bezpečný porod.

Mario Balotelli z Manchesteru City (vlevo) ve slovním sporu s Riem Ferdinandem z Manchesteru United.foto: Reuters/Toby Melville

Poté však musel absolvovat cestu do Londýna, zkousnout porážku od městského rivala a gesta Balotelliho už na něj byla příliš. „Dokážu ještě pochopit, že když vstřelíte gól, slavíte před fanoušky soupeřova týmu. Ale po závěrečném hvizdu byste měli jít za svými fanoušky - ne za soupeřovými,“ vysvětlil Ferdinand na Twitteru.

Brankář United Edwin van der Sar se snažil tišit emoce. "Spletl si strany stadiónu. Chtěl jít děkovat svým fanouškům," řekl Nizozemec novinářům. "Možná se v Itálii dělají některé věci jinak. Já preferuji diskuzi," dodal.

Fotbalisté Manchesteru City odehrají finále FA Cupu 14. května ve Wembley. Soupeřem jim budou hráči Stoke, kteří ve druhém semifinále zvítězili nad Boltonem vysoko 5:0.

Reklama

Související témata: