Hlavní obsah

Manchester United jen remizoval v Newcastlu a Arsenal opět větří šanci

Fotbalisté Manchesteru United remizovali v úterním utkání 33. kola anglické ligy 0:0 v Newcastlu a mají v čele tabulky sedmibodový náskok před Arsenalem. Ten má stejně jako třetí Chelsea, která ztrácí o dva body více, zápas k dobru.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United nebyli s bezbrankovou remízou vůbec spokojeni.

Článek

Ligoví lídři si na okamžik mysleli, že dostanou šanci na vstřelení vítězného gólu v první minutě nastaveného času, když Javier Hernández upadl v pokutovém území v souboji s domácím Dannym Simpsonem. Rozhodčí ale penaltu neodpískal a naopak udělil Mexičanovi žlutou kartu za filmování. "Nemám pocit, že jsem se ho dotknul, necítil jsem žádný kontakt. Přesto šel k zemi velice rychle. Měl jsem v ten okamžik srdce až v krku. Makali jsme celý zápas a remízu jsme si zasloužili," řekl po utkání serveru BBC Simpson.

Kouč United Alex Ferguson viděl situaci jinak. "Byla to jasná penalta," pravil rezolutně trenér Manchesteru. "Za prvních dvacet minut si ale Newcastle zaslouží pochvalu, zatlačil nás. Postupem času jsme se ale zlepšili a začali hrát svou hru," poznamenal Ferguson. "Na konci jsme se už jen ploužili, jsem hrdý, že hráči remízu udrželi," těšilo kouče Newcastlu Alana Pardewa.

Náskok vedoucího Manchesteru může ve středečních dohrávkách 28. kola zkrátit jak druhý Arsenal, tak třetí Chelsea. Kanonýři se představí na půdě Tottenhamu, Blues přivítají doma na Stamford Bridge Birmingham.

Anglie - 33. kolo
Newcastle - Manchester United 0:0.

Reklama

Související témata: