Hlavní obsah

Ke kouči Celtiku Glasgow a prominentním fanouškům mířily balíčkové bomby

Strach obchází Celtic Park! A policie v Glasgow má napilno. Ke kouči slavného skotského klubu Neil Lennon a dvěma prominentním fanouškům z řad politiků totiž měly namířeno balíčkové bomby. Zásilky byly zprvu chápané jako nejapný žert, expertiza ale potvrdila, že zařízení mohlo zabíjet.

Foto: REUTERS/David Moir

Neil Lennon (uprostřed) ještě jako kapitán Celtiku při oslavách skotského titulu.

Článek

Balíček určený Lennonovi zadrželi v poštovní třídírně v Kirkintillochu 26. března. O dva dny později nahlásila příjem podezřelé zásilky kancelář labouristické političky a poslankyně Trishy Godmanové a 15. dubna byl zadržen balíček pro právníka Paula McBrida, který zastupoval kouče Lennona při nedávném jednání se skotskou Fotbalovou asociací o šestizápasovém trestu – zmírněného na čtyři utkání - pro trenéra za prudkou hádku se čtvrtým rozhodčím při loňském utkání v Edinburghu.

„V balíčcích byla funkční zařízení schopná způsobit zranění. Vyšetřujeme událost s nejvyšší obezřetností,“ citují policejní zdroje ostrovní média. Policie současně doporučila zvýšení bezpečnostních opatření pracovníkům královské pošty i administrativě Celtiku.

Incident je dalším z mnoha, jimž čelí lidé spojení s tradičním katolickým klubem. Naposled na začátku letošního roku dostali balíčky s ostrými náboji kouč Lennon a hráči Paddy McCourt a Niall McGinn. Všichni tři mají kořeny v Severním Irsku. A devětatřicetiletý Lennon již v minulosti čelil fyzickému napadení a výhrůžkám smrtí, kvůli nimž dokonce ukončil v roce 2002 svou aktivní kariéru.

Reklama

Související témata: