Hlavní obsah

VIDEO: Sir Ferguson se zase zlobí: Sudí nás obral o penaltu

LONDÝN

Trenér Manchesteru United je v poslední době nabroušený poměrně často. Naposledy v něm vzplál hněv po úterní dohrávce 33. kola anglické ligy v Newcastlu. Jeho hráči vezou jen bod za bezbrankovou remízu, Ferguson je přitom přesvědčen, že sudí United v závěru utkání obrali o penaltu a možnost vybudovat si devítibodový náskok v čele soutěže.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Alex Ferguson

Článek

V nastavení se skácel v pokutovém území Javier Hernandéz, ale sudí místo penalty pískl mexickému forvardovi nahraný pád a ocenil jej žlutou kartou. A to Fergusona rozpálilo: „Když nám nedal penaltu, fajn. Ale dát mu žlutou je nesmysl. Byl tam kontakt, navíc Chicharito (Hernandézova přezdívka - pozn. red.) není z těch, kteří by na potkání padali k zemi.“

Ferguson ocenil výkon sudího Lee Proberta v průběhu utkání, ale závěrem si to u něj pokazil. Domácí trenér Alan Pardew si naopak pořádně oddechl. „Myslel jsem, že jim to sudí foukne. Nakonec se rozhodl jinak, podle mě správně a patří mu za to potlesk. Ovšem srdce mi v tu chvíli spadlo do kalhot,“ uvedl a připomněl, že sudí neocenil penaltou ani zákrok na Petera Lovenkrandse. „A to je čestný chlapík, který nepadá, pokud nemá důvod,“ doplnil.

Kouč Manchesteru Ferguson pak hodnotil vyhlídky United na titul. Remíza na hřišti devátého Newcastlu by totiž mohla polít živou vodou druhý Arsenal, který ztrácí sedm bodů a má zápas k dobru. Ve středu večer hrají Kanonýři na hřišti Tottenhamu a výhra by je posunula čtyři body za Fergusonův tým.

„Je těžké říci, zda jsme bod získali, nebo dva ztratili. To bude záležet na tom, jak Arsenal odpoví na Tottenhamu. Musíme také počítat s Chelsea, vždyť hrají doma tři zápasy v řadě,“ zdůraznil skotský kouč. Chelsea hraje ve středu večer, na Stamford Bridge přivítá Birmingham. V tabulce ztrácí tým okolo Petra Čecha na United devět bodů.

Reklama

Související témata: