Hlavní obsah

Balotelli není jen zlý muž, na ulici daroval tulákovi 27 tisíc

MANCHESTER

Provokatér Mario Balotelli ukazuje svou druhou tvář. Na ulici před kasinem totiž daroval tisíc dolarů tulákovi, pravděpodobně bezdomovci. Po excesech a provokování tak na sebe italský fotbalista upozorňuje také příjemnějším skutkem. Jeho chování v semifinále FA Cupu navíc veřejně obhajoval i Balotelliho spoluhráč z Manchesteru City Patrick Vieira.

Foto: Reuters

Mario Balotelli

Článek

Dvacetiletý útočník, který pobírá v Manchesteru City týdenní plat 100 tisíc liber týdně (asi 1,7 miliónů korun) trávil noc v kasinu s Chrisem Sambou, fotbalistou Blackburnu Rovers. Podle britských médií se podařilo právě Balotellimu vyhrát 25 tisíc liber. Když vyšel před klub, potkal na pohled zanedbaného muže. „Byl v časných ranních hodinách před klubem, tak mu Mario podal část ze své výhry,“ řekl zdroj deníku The Sun. Šlo prý zhruba o jeden tisíc liber (27 tisíc korun).

„Tulák nemohl věřit svému štěstí. Bylo to dost, aby mohl přežít několik měsíců,“ dodal zdroj, podle něhož není tento dar od Itala žádnou výjimkou. „Mario je velmi štědrý. Vždycky dá například 20 liber chlapci, který prodává časopis, aniž by si vzal jediný výtisk,“ dodal.

Vieira: Mario neprovokoval

Balotelli na sebe v posledních týdnech upozorňoval pouze negativně. Po členovi mládežnického týmu Citizens například házel šipkami, v osmifinále Evropské ligy se nechal zbytečně vyloučit a naposledy provokoval fanoušky manchesterského United, když City postoupilo právě přes městského rivala do finále FA Cupu.

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli provokativně vlaje dresem svého týmu před fanoušky United.foto: Reuters/Darren Staples

Balotelli po konečném hvizdu natřásal klubovým dresem před fanoušky soupeře a ukazoval na klubový znak. Umravňovat se ho pokusili Nani, Anderson a posléze i Ferdinand. Na Balotelliho hlavu se snesla po utkání vlna kritiky. Tu se pokouší zahnat Italův spoluhráč Patrick Vieira. „Nemyslím si, že to byla provokace. Jen se nechal unést. To je součástí jeho osobnosti,“ řekl Francouz.

„Na našich bedrech ležel mnohem větší tlak než na hráčích United,“ připomněla bývalá hvězda Arsenalu, že United jsou stále ještě ve hře o vítězství v Premier League i Lize mistrů. Kdežto pro City je FA Cup poslední soutěží, v níž mohou uspět. „Pro nás to byla čistá radost (když jsme porazili United), protože klub na podobný úspěch čekal tak dlouho,“ dodal Vieira.

Reklama

Související témata: