Hlavní obsah

Chelsea už je druhá, Arsenal neudržel vedení s Tottenhamem

LONDÝN

Fotbalisté londýnské Chelsea se díky výhře 3:1 nad Birminghamem posunuli na druhou příčku ligové tabulky. Jejich rival Arsenal totiž v další dnešní dohrávce 28. kola pouze remizoval 3:3 s Tottenhamem. Oba týmy mají manko šesti bodů na vedoucí Manchester United, do konce soutěže zbývá odehrát pět kol.

Foto: Andrew Winning , Reuters

Florent Malouda z Chelsea (vlevo) zařídil dvě branky

Článek

Chelsea neměla se svým soupeřem vážnější problémy a díky dvěma gólům Florenta Maloudy a jedné trefy Salomona Kaloua si vypracovala bezpečný tříbrankový náskok. O čisté konto připravil gólmana Petra Čecha až proměněnou penaltou v 76. minutě Sebastian Larsson.

To druhý zápas přinesl mnohem dramatičtější podívanou. Do londýnského derby měl raketový vstup Arsenal, který se již v páté minutě ujal vedení zásluhou Walcotta. Tottenham sice velmi rychle vyrovnal, ale hosté se dostali po brankách Nasriho a Van Persieho do slibného vedení 3:1. Ještě do přestávky ale stihl Tottenham snížit a v 70. minutě svým druhým gólem zařídil dělbu bodů Van der Vaart z penalty.

Arsenal tak přišel o další důležité body v honbě za titulem. Český záložník Tomáš Rosický tentokrát nebyl ani na lavičce náhradníků.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Chelsea - Birmingham 3:1 (3. a 62. Malouda, 26. Kalou - 76. Larsson z pen.), Tottenham - Arsenal 3:3 (7. a 70. z pen. Van der Vaart, 44. Huddlestone - 5. Walcott, 12. Nasri, 41. Van Persie).

Reklama

Související témata: