Hlavní obsah

VIDEO: Žijeme a doufáme, vzkazuje Chelsea. My také, přitakává trenér Arsenalu

LONDÝN/ PRAHA

Fotbalisté Arsenalu předvedli ve středeční dohrávce 28. kola anglické Premier League další z nekončících kolapsů. Na White Hart Lane vedli nad Tottenham již 3:1 a všechno nasvědčovalo, že náskok vedoucího Manchesteru United stáhnou na čtyři body. Jenže stejně jako v neděli proti Liverpoolu o výhru přišli, nakonec brali jen remízu a v tabulce přišli i o druhou příčku, na které je vystřídala Chelsea. Přesto kouč kanonýrů Wenger dál tvrdí: „Všechno je pořád otevřené!“

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaný kouč Arsenalu Arséne Wenger

Článek

Kolaps, na které je Arsenal mistrem. A jaký svedou jen Gunners, takové a podobné narážky musí spolknout kouč „kanonýrů“ Arsene Wenger poté, co jeho tým ztratil další zápas v řadě a sen o titulu se mu zřejmě rozplynul. Zase zůstane bez trofeje. Už šestý rok po sobě. A navíc není vůbec jisté, zda dosáhne alespoň na druhou příčku, protože i tu už musel vyklidit.

Remíz je příliš mnoho, stýská si Wenger

„Šestnáct zápasů v řadě už jsme neprohráli, přesto vyklízíme pozice. Těch remíz je příliš mnoho,“ stýskal si po střetnutí s Tottenhamem Wenger, přesto víru neztrácí.

„Za fotbal, který předvádíme, nejsme odměňováni patřičným počtem bodů. Všechno je ale pořád otevřené. Chelsea je zpátky ve hře, hraje s Manchesterem a Spurs, takže se může stát všechno. Nesmíme jen ztratit víru a musíme bojovat dál,“ apeloval na svůj tým.

Největší letošní kolapsy Arsenalu
5. koloSunderland - Arsenal 1:1Arsenal vedl 1:0, v 74. min. neproměnil Rosický penaltu, v posledních vteřinách vyrovnával na 1:1 domácí Bent
14. koloArsenal - Tottenham 2:3Ve 27. min. vedl Arsenal už 2:0, ve druhém poločase však třikrát inkasoval a zápas prohrál
20. koloWigan - Arsenal 2:2Devět minut před koncem si dal Squillaci vlastní gól a Arsenal jen remizoval
26. koloNewcastle - Arsenal 4:4Ve 26. min. vedl Arsenal už 4:0, nakonec musel být rád za remízu
33. koloArsenal - Liverpool 1:1V 98. min. vstřelil Van Persie z penalty vedoucí gól Arsenalu, ve 102. min. ovšem Kuijt z penalty vyrovnal
28. kolo - dohrávkaTottenham - Arsenal 3:3Arsenal vedl už 3:1, přesto dokázal o výhru přijít

Fábregas: Nemáme vítěznou mentalitu

Mužstvo už ale pomalu propadá skepsi. „Tomuhle mančaftu schází vítězná mentalita. A také zkušenosti v klíčových momentech. Vždyť jen já a Van Persie jsme s Arsenalem něco vyhráli,“ dokázal přiznat tvrdou realitu španělský kapitán Arsenalu Cesc Fábregas, který ve středečním utkání asistoval u dvou gólů svého týmu. Stejně to nebylo nic platné.

„Pro nás bylo obrovskou nevýhodou, že jsme hráli v neděli s Liverpoolem a hned ve středu na Tottenhamu. Dva těžké zápasy během pár dnů hráče poznamenaly, což vysvětluje, proč jsme ve druhé půli vyklidili hřiště a dovolili domácím vyrovnat,“ bědoval Wenger.

Ancelotti: Před měsícem nás měli za blázny

To kouč Chelsea Carlo Ancelotti, jemuž po vyřazení z Ligy mistrů visí na krku smrtící oprátka, je v úplně jiném rozpoložení. Jeho tým porazil Birmingham a v tabulce se díky lepšímu skóre dostal před Arsenal na druhou příčku. A ani sny o obhajobě titulu už se nezdají takovou utopií, jako ještě před pár týdny. Vždyť na vedoucí Manchester United ztrácí jeho mužstvo pět kol před koncem soutěže šest bodů.

Carlo Ancelotti, trenér londýnské Chleseafoto: ČTK/AP

„Teď jen čekáme, co se stane v posledních pěti kolech. My se samozřejmě pokusíme všech pět zápasů vyhrát, ale jen na nás nezáleží. Manchester potřebuje k primátu získat ještě deset bodů a na něm je, jak si povede,“ pravil evidentně dobře naložený italský trenér ve službách Chelsea.

Závěrečný program vedoucího tria:
Manchester United (70 bodů)Everton (doma), Arsenal (venku), Chelsea (doma), Blackburn (venku), Blackpool (doma)
Chelsea (64 bodů)West Ham (doma), Tottenham (doma), Manchester United (venku), Newcastle (doma), Everton (venku)
Arsenal (64 bodů)Bolton (venku), Manchester United (doma), Stoke City (venku), Aston Villa (doma), Fulham (venku)

„Loni jsme k titulu potřebovali 86 bodů, letos jich evidentně postačí méně. Před měsícem si všichni mysleli, že jsme blázni, když se chceme vrátit do hry o primát, ale ve fotbale je možné úplně všechno. Titul můžete vyhrát v poslední minutě, stejně jako o něj můžete v poslední minutě přijít. I to mě fotbal naučil,“ přiznával Ancelotti, jehož týmu evidentně prospívá, že španělská akvizice Torres sedí na lavičce náhradníků a střídá, zatímco vpředu operují Drogba a Kalou z Pobřeží slonoviny.

„Šestibodové manko na Manchester sice představuje značnou ztrátu, ale až po posledním zápase s Evertonem budeme moci říci, zda to byla ztráta nedostižitelná,“ naznačil Ancelotti, že Chelsea dýchá, žije a doufá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články