Hlavní obsah

Anglii čeká exodus hvězd. Ostrovy má opustit Tévez, Berbatov a spol.

PRAHA

Má se připravit fotbalová Anglie na odliv hvězd z Premier League? Podle zpráv a spekulací britských médií by v létě mohlo opustit soutěž hned několik velkých jmen. Tím největším má být Carlos Tévez. Argentinský reprezentant je sice jedním z nejlepších hráčů soutěže a v Manchesteru City má skvělé podmínky, jenže několikrát se nechal slyšet, že v Anglii není šťastný.

Foto: Phil Noble, Reuters

Opustí Carlos Tévez Manchester City?

Článek

Tévez má problémy s angličtinou a zatím se nedokázal plně adaptovat na ostrovní kulturu. V létě by rád přivedl Argentince do svých řad italský Juventus Turín, který chce obnovit uvadající slávu svého jména velkou přestavbou kádru. Tévez by měl postupně nahradit v týmu klubovou legendu Alessandra Del Piera. Juventus pak má dlouhodbě v hledáčku i vycházející brazilskou hvězdu Neymara, o něhož se však přetahuje celá řada evropských velkoklubů.

“Tévez a Neymar jsou excelentní hráči. Chtěli bychom získat oba, musíme samozřejmě ale také zvažovat ekonomickou realitu,” řekl deníku Telegraph generální manažer Juventusu Giuseppe Marotta.

“Angažování hráčů v této kategorii není snadnou operací. Navíc v případě Neymara budeme muset soupeřit s Chelsea,” doplnil manažer. V Anglii se v této souvislosti množí nepotvrzené zprávy, že majitel Chelsea Roman Abramovič jedná o příchodu Neymara za zády kouče Carla Ancelottiho.

Zálusk na hráče z Premier League má i konkurent Juventusu Inter Milán. Slavný klub si po zisku treble musel zvykat na hubenější sezónu a před tou další by podle listu Daily Mail rád posílil kádr o Chorvata Luku Modriče z Tottenhamu. Spurs po středeční remíze s Arsenalem pravděpodobně přišli o šanci zahrát si v dalším ročníku Ligu mistrů. Inter je naopak velmi reálně ve hře o tuto soutěž, což by mohlo v Modričově rozhodování sehrát roli.

Odejde i Berbatov?

Na odchodu z Premier League má být i její nejlepší střelec Dimitar Berbatov. Autora 21 ligových branek láká podle deníku The Sun španělská Sevilla, která má mít na bulharského střelce připraveno 12 miliónů liber. Berbatov je sice nejlepším kanonýrem ligy, jenže momentálně se dostal v United do stínu hvězdného útočného dua Hernández, Rooney. I Sevilla prožívá sezónu plnou zklamání a hrozí, že jí ukniknout místa pro pohárovou Evropu. Skomírající klub by třicetiletý forvard mohl opět vráti mezi elitu.

Mimo Anglii by se mohla v létě stěhovat i další hvězda Manchesteru City, obránce Micah Richards, jemuž se příliš nelíbí přestupová politika City. Richards je jedním z mála odchovnaců, který “přežil” masivní nákupy ambiciózního klubu. Podle listu Daily Mail by Richards rád Manchester City opustil. Zájem už projevil Real Madrid a AC Milán.

Reklama

Související témata: