Hlavní obsah

VIDEO: Ztrátu Arsenalu jsme čekali. Chelsea je zpátky ve hře, raduje se Čech

PRAHA

Jen co trenér Chelsea Carlo Ancelotti odsunul miliónovou posilu v útoku Fernanda Torrese na lavičku náhradníků, fotbalisté Blues, zdá se, chytají druhý dech. Dokonce znovu oživili naděje na obhajobu titulu. Chelsea má po středeční výhře 3:1 nad Birminghamam šestibodový odstup od vedoucího Manchesteru United a po ztrátě Arsenalu s Tottenhamem se posunula na druhou příčku. „Naše naděje zase trošku žije,“ zaradoval se brankář londýnského celku Petr Čech na svých stránkách.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech při zákroku

Článek

Od příchodu Torrese z Liverpoolu se Chelsea začala gólově trápit, jenže po vyřazení z Ligy mistrů posadil Ancelotti forvarda bez formy na lavičku a jeho svěřenci dali hned šest gólů ve dvou zápasech. Šance Blues posiluje fakt, že je ještě čeká vzájemný duel s United na Old Trafford.

„Jsme sice zpátky ve hře, ale je pořád v moci Manchesteru United, co se s titulem stane. Stále na nás mají náskok, i když už to není deset bodů, ale jen šest. Ještě hrajeme u nich, takže aspoň malá šance, abychom titul získali, existuje,“ nevzdával se Čech.

Penalta mrzela

Na titul si dělal a stále dělá naděje i londýnský Arsenal, jenže ten, jak se v poslední době stává pravidlem, nezvládl důležitý duel s Tottenhamem, když z vedení 3:1 vytěžil jen remízu 3:3. Pro Čecha prý nebyla ztráta Arsenalu, který vinou horšího skóre klesl na třetí příčku, nijak velkým překvapením.

„Je dobré, že jsme se dostali v tabulce před Arsenal. Tak trošku jsme počítali s tím, že by zrovna proti Tottenhamu mohl něco ztratit. Remíza nám nahrála a jsme rádi, že už nám patří druhá příčka. V lize se nám teď bodově daří, z posledních sedmi zápasů jsme ztratili body jen při remíze se Stoke, jinak jsme všechno vyhráli,“ připomněl Čech.

Zápas s Birminghamem Ancelottiho tým rozhodl prakticky za necelou půlhodinku, když po brankách Maloudy a Kaloua vedl 2:0. „Hlavně první poločas byl z naší strany velice dobrý. Dali jsme dva góly, soupeř měl jedinou šanci, ale střelu Jeroma z úhlu jsem chytil. Po přestávce už jsme tak dobře nehráli, ale dali jsme třetí gól, který definitivně rozhodl,“ shrnul utkání český gólman.

Tomu pokazila čisté konto situace z 76. minuty, kdy po zbytečném faulu inkasoval z penalty. „Mrzí mě, že jsme zbytečně udělali penaltu a přišli o čisté konto. Směr střely Larssona jsem vystihl, ale trefil to do šibenice,“ smutnil Big Pete.

Radost mu naopak udělal povedený debut anglického obránce Ryana Bertranda, který naskočil na poslední půlhodinu. „Je mu jednadvacet, ale dosud jen hostoval ve druhé nejvyšší soutěži. Byl v Readingu, teď naposledy v Nottinghamu Forest. Většinou působil v týmech, které hrají o postup, a je to na něm vidět. Proto si ho Chelsea stáhla zpět. Ničeho se nebojí, je to moc šikovný levý bek,“ vysekl brankář poklonu svému spoluhráči.

Chelsea může vyvinout tlak na vedoucí Manchester před vzájemným zápasem, pokud zvládne další dvě domácí londýnská derby proti West Hamu a Tottenhamu. „Pokud chceme myslet na titul, musíme tyhle zápasy zvládnout, protože pak jedeme do Manchesteru,“ dodal Petr Čech.

Reklama

Související témata: