Hlavní obsah

VIDEO: Chicharito vysvobodil United, v dresu Chelsea se probudil Torres

LONDÝN

Už se zdálo, že Manchester United nabídne svým konkurentům v boji o titul v Premier League další šanci na snížení náskoku na čelo tabulky, jenže šest minut před koncem sobotního utkání s Evertonem se na Old Trafford trefil Mexičan Javier "Chicharito" Hernández a svým dvanáctým ligovým gólem vystřelil těsnou výhru 1:0. Na výhru United zareagovala Chelsea, která zdolala doma West Ham jasně 3:0 a ztrácí na Manchester šest bodů. Střelecky se probudil Fernando Torres, který se trefil poprvé po přestupu do Chelsea.

Foto: Darren Staples, Reuters

Javier Hernández spasil Manchester United v závěru utkání s Evertonem.

Článek

Fanoušci Arsenalu a Chelsea už vyhlíželi další ztrátu United, kteří v předchozích dvou zápasech nedali ani jeden gól a dlouho to vypadalo, že nelichotivou sérii prodlouží na tři utkání. Jenže v závěru poslal před branku přesný centr Valencia, do míče se hlavou ideálně položil Hernández a překonal gólmana Howarda.

Kouč Alex Ferguson udělal v týmu oproti remíze s Newcastlem několik změn v sestavě. Na hřiště se nedostal ani Nemanja Vidič, který nebyl zraněný, ale Ferguson ho podle informací z anglických médií šetřil na zápas Ligy mistrů.

Slavný kouč se dlouho musel třást o výsledek, protože United až do závěru utkání nedokázali své šance úspěšně zakončit. Fergusonovi málem vyšel tah s nasazením veterána Michaela Owena, který čtvrthodiny před koncem nastřelil tyč. Hned za deset minut si však mohli všichni fanoušci United oddechnout, když oslavovaný Chicharito vstřelil vítězný gól.

Torresova premiéra

Pronásledovatelé United z Chelsea si zastříleli proti West Hamu, když nejdříve v závěru prvního dějství otevřel skóre Lampard a na konci druhé půle pak Torres svou premiérovou brankou a Malouda dokonali dílo zkázy. Modří zvítězili jasně 3:0 a pohotově zareagovali na výhru Manchesteru United. V tabulce jsou druzí, ztrácejí na své největší rivaly šest bodů.

Torres čekal na první zásah v dresu Chelsea třináct zápasů, proti West Hamu nastoupil jako náhradník čtvrt hodiny před koncem a po osmi minutách skóroval.

V boji o místo v Lize mistrů zaváhal v tabulce pátý Tottenham Hotspur, který doma ztratil body za remízu 2:2 s West Bromwichem. Kohouti sice snížili ztrátu na čtvrtý Manchester City na jediný bod, ale mají o jeden odehraný zápas více.

Z šesté příčky se navíc na Londýňany dere Liverpool, který doma rozstřílel Birmingham City s Martinem Jiránkem v sestavě 5:0. Liverpool ztrácí v tabulce na Spurs tři body, ale odehrál o jedno utkání více.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Manchester United - Everton 1:0 (84. Hernádez), Aston Villa - Stoke 1:1 (43. Bent - 20. Jones), Blackpool - Newcastle 1:1 (32. Campbell - 17. Lövenkrands), Liverpool - Birmingham 5:0 (7., 66. a 73. Maxi Rodríguez, 23. Kuijt, 86. Cole), Sunderland - Wigan 4:2 (66. a 77. Henderson, 55. Gyan, 73. Sessegnon z pen. - 52. Diame, 90. Di Santo), Tottenham - West Bromwich 2:2 (27. Pavljučenko, 66. Defoe - 5. Odemwingie, 81. Cox), Wolverhampton - Fulham 1:1 (22. Fletcher - 80. Johnson), Chelsea - West Ham United 3:0 (44. Lampard, 84. Torres, 90.+3 Malouda).

Reklama

Související témata: