Hlavní obsah

Chelsea porazila problematickými góly Tottenham a její šance na obhajobu žije

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea mají ještě pořád šanci zdramatizovat boj o titul v anglické Premier League. V zápase 35. kola totiž ve svém chrámu na Stamford Bridge dvěma problematickými góly porazili Tottenham a na vedoucí Manchester United tak ztrácí jen tři body. Ten má ovšem nedělní zápas na Arsenalu k dobru. O gólech Blues se však bude určitě hodně diskutovat... Při první brance totiž míč tancoval na brankové čáře a je otázkou, zda ji celým objemem překročil, druhý gól vstřelil Kalou z ofsajdu.

Foto: Reuters

Fernando Torres po boku spoluhráče Didiera Drogby.

Článek

Pro Chelsea začal ostře sledovaný a nadmíru důležitý zápas s Tottenhamem šokem. Už po devatenácti minutách šli totiž Spurs do vedení, neboť dvaadvacetiletý Brazilec Sandro vyzrál svým prvním gólem na scéně Premier League na českého brankáře Čecha.

Samozřejmě že tahle trefa hosty povzbudila, takže celou první půli drželi s Blues krok. Ancelottiho svěřenci, v jejichž základní sestavě se po boku Drogby opět objevil Torres, se však postupně probírali, přebírali aktivitu a získávali převahu.

Gomes vyrobil hrubku

Hlavně proto, že přidali na pohybu i důrazu, vyhrávali osobní souboje, získávali odražené míče. Na vyrovnání si však museli počkat až do 45. min. Dalekonosnou střelu Lamparda totiž brazilský gólman Gomes neudržel, míč mu prošel mezi nohami a tancoval na brankové čáře. Dost možná i za ní, ovšem ani opakovaný videozáznam nepotvrdil, zda ji překročil celým objemem. Gomes sice balón zachytil, ale sudí Marriner gól uznal.

Po změně stran měla Chelsea už evidentně více ze hry, ale do vyložené šance se přes soustředěnou, disciplinovanou a hlavně dobře organizovanou obranu protivníka nedostávala, natož aby vstřelila gól. Ani střídání Torrese, který šel po hodině hry z placu, nebylo Ancelottimu nic platné...

Redknappovi Kohouti odolávali až do 89. min, kdy přece jen kapitulovali. Drogba totiž procpal míč na svého střídajícího krajana Kaloua a ten v situaci zavánějící ofsajdem přece jen Gomese podruhé překonal.

Série Tottenhamu, který v šesti předchozích utkáních neprohrál, tak na Stamford Bridge skončila, Chelsea naopak pokračuje ve vítězném tažení. Vždyť z posledních devíti střetnutí získala osmkrát plný počet bodů a její šance na obhajobu titulu tak pořád ještě žije.

Anglická Premier League - 35. kolo
Chelsea - Tottenham 2:1 (45. Lampard, 89. Kalou - 19. Sandro), Blackburn - Bolton 1:0 (20. Olsson), Blackpool - Stoke 0:0, Sunderland - Fulham 0:3 (61. a 73. Davies, 33. Kakuta), West Bromwich - Aston Villa 2:1 (60. Odemwingie, 84. Mulumbu - 4. vlastní Méité), Wigan - Everton 1:1 (21. N’Zogbia - 78. Baines z pen.), Chelsea - Tottenham 2:1 (45. Lampard, 89. Kalou - 19. Sandro).

Reklama

Související témata: