Hlavní obsah

VIDEO: Čech si klepe na hlavu: Ano, sporné góly nám pomohly. Proč tedy nezavedete video?

LONDÝN/ PRAHA

Měl zase jednou pravdu. Český gólman ve službách Chelsea Petr Čech neztrácel naději v obhajobu titulu ani ve chvílích, kdy jeho Blues už měli na vedoucí Manchester United patnáctibodové manko, vypadli z Ligy mistrů a sezóna se pro ně zdála ztracená. Tři kola před koncem Premier League na jeho proroctví skutečně dochází. Po nedělní prohře Fergusonova týmu na hřišti Arsenalu už je totiž ztráta Chelsea na Rudé ďábly pouze tříbodová a šance na obhajobu opět reálná. Zvláště, když v příštím kole hraje Čechův tým na Old Trafford v Manchesteru.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Petr Čech měl pravdu - Chelsea se nakonec přece jen dostala po výhře nad Tottenhamem do hry o titul.

Článek

Důležitá výhra Chelsea nad Tottenhamem se nerodila lehce a nakonec o ní rozhodly dva hodně sporné góly, o nichž se na ostrovech hodně vášnivě diskutuje. Videozáznam totiž potvrdil, že při vyrovnávací trefě Lamparda nepřekročil míč celým objemem brankovou čáru, druhý gól Kaloua pak padl z ofsajdu.

Zlobě "kohoutů" se vůbec nediví

„Měli jsme kliku, to uznávám, jenže v  předešlých zápasech Premier League byla zase spousta rozhodnutí namířena pro nám. Nic s tím nenaděláme, takové věci se v průběhu sezóny stanou několikrát,“ glosoval na svých webových stránkách Petr Čech obě inkriminované situace, které samo sebou vyvolaly v řadách Spurs velkou zlobu a hněv.

Fotbalisté Chelsea Salomon Kalou (vpravo) a Frank Lampard se radují, i když jejich góly v zápase s Tottenhamem platit neměly.foto: Reuters/Kieran Doherty

„Chápu je. Byli naštvaní stejně, jako bychom byli v podobné situaci my,“ uznával, že „kohouti“ byli vytočení právem. „Nemůžeme ale chtít po rozhodčím, aby byl v každé situaci přesný. Ano, v televizi všichni viděli, že míč při střele Lamparda nepřešel brankovou čáru celým objemem, takže gól platit neměl. Asistent ale v tu chvíli hlídal ofsajdovou lajnu, stál úplně jinde a z toho jeho úhlu to vypadalo jako gól. I druhá naše branka byla sporná, neboť zaváněla ofsajdem, i když zase až tak jasné to nebylo. Není ale ve fyzických možnostech člověka, aby při rychlosti, v níž se zápas hrál, viděl všechno naprosto správně. Proto bych sudí z ničeho nevinil. Kdo chce nadávat, může, musí však jinde,“ glosoval sporné momenty Petr Čech.

Pět vteřin u videa, nebo deset minut diskusí?

Český legionář se hned po utkání přidal k trenérovi Tottenhamu Redknappovi, ale i svému kouči Ancelottimu, kteří volají po zavedení videa do fotbalu.

Brankář Chelsea Petr Čech si klepe na hlavu už pět let. Proč nezavedete video?foto: ČTK/Jaroslav Podhorský

„Už si asi pět let se klepu na hlavu, proč se pořád odkládá zavedení videa. Proč v takhle důležitých zápasech není možnost, aby se čtvrtý rozhodčí podíval na pět vteřin na video a bylo to vyřešené? Pak by se nemuselo deset minut diskutovat. Je to pro mě fakt nepochopitelné,“ kroutí hlavou Petr.

„Každý rok se řada takových sporných věcí řeší a výsledkem je to, že přidali dva rozhodčí v Lize mistrů. Stejně to ale vůbec nic nevyřešilo. Jsou věci, které prostě lidské oko vidět nemůže...“

Liga mistrů jistotou. To je podstatné!

Pro Čecha a jeho spoluhráče bylo ovšem navzdory bouřlivým diskusím provázejícím zápas s Tottenhamem nejpodstatnější, že urvali pátou ligovou výhru v řadě a jejich šance na obhajobu ligového primátu žije.

„Byla to naše jediná možnost, jak se udržet ve hře o titul do příštího zápasu na hřišti Manchesteru United. Jiná šance než výhra k tomu nevedla. Teď už máme stoprocentně jistou Ligu mistrů na příští ročník a to je taky dobré,“ dodal český gólman ve službách Blues.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články