Hlavní obsah

Brankář Kanonýrů Szczesny: Vyhodit Wengera z Arsenalu? Nebuďte směšní

Ani v letošním roce Arsenal žádnou trofej nezíská. A trpělivost některým fanoušků Gunners už dochází. Zazněly dokonce první názory, aby kouč Arséne Wenger opustil londýnský celek. To ale brankář Wojciech Szczesny odmítá. Podle polského gólmana stojí za francouzským trenérem celá kabina.

Foto: Reuters

Brankář Arsenalu Wojciech Szczesny (uprostřed). Vlevo jeho spoluhráč Robin van Persie.

Článek

Remíza s Blackburnem, výhra nad Blackpoolem, další dělba bodů po utkání s Liverpoolem a prohra s Boltonem. Výsledkově tragický měsíc sice zakončilo vítězství nad lídrem Manchesterem United, ale Arsenal už téměř jistě ztratil jakoukoliv šanci na vítězství v Premier League. A to byla poslední soutěž, v níž mohli Wengerovi svěřenci uspět. Vitrínu s trofejemi přitom naposledy obohatili v roce 2005 o vítězství v FA Cupu.

Francouzský trenér ve službách Arsenalu sází na mladé talentované hráče, jimž vštěpuje aktivní, atraktivní a ofenzivní fotbal. Výsledky však nepřicházejí a proto se začaly objevovat první hlasy ohledně Wengerova možného vyhazovu. „To je směšné. Pokud se zeptáte jakéhokoliv hráče (z Arsenalu), bude za naším trenérem stát. Wenger vybudoval tento tým z ničeho a je nejlepším koučem na světě. Proto nechápu, proč někdo chce, aby odešel,“ nechal se slyšet před britskými novináři Szczesny.

Zklamaný kouč Arsenalu Arséne Wengerfoto: Reuters/Darren Staples

Buďme trpěliví

„Všichni jsme zodpovědní za osobní chyby a všichni cítíme zklamání z toho, jak sezóna letos dopadla. Ale nemůžete z toho obviňovat šéfa, protože on za námi stál po celou sezónu a podporoval nás,“ pokračoval v obhajobě Wengera jednadvacetiletý brankář, jemuž je Wengerova filozofie sympatická. „Máme mladý tým a před sebou hodně let na trávníku a trofejí, které můžeme vyhrát. Buďme trpěliví a ukažme, že jsme dostatečně dobří na to, abychom příští rok ligu vyhráli,“ pokračoval.

Skrytý potenciál týmu předvedli hráči na Emirates Stadium v předešlém ligovém kole, v němž zdramatizovali boj o titul, když porazili Manchester United 1:0. Szczesny k tomu pomohl několika výbornými zákroky. „Nebyl na nás vyvinut tak velký tlak. Proto jsme hráli bez ruční brzdy a hru si opravdu užívali. V tom byl rozdíl. Také jsme velmi dobře bránili, což nebylo v posledních zápasech samozřejmostí,“ vyprávěl brankář, jenž se stal týmovou jedničkou v probíhající sezóně.

„Reálně, šance na vítězství v lize jsme už ztratili, ale chtěli jsme hrát tak, aby na nás mohli být fanoušci pyšní. Aby viděli, že jsme dostatečně dobří na to, abychom mohli vyzvat Manchester United. A vyhrát jsme si zasloužili,“ nechal se slyšet Szczesny, jehož Arsenal ztrácí na vedoucí United šest bodů a na druhou Chelsea body tři.

Reklama

Související témata: