Hlavní obsah

Čech je nažhavený na zápas roku. Když třikrát vyhrajeme, titul bude náš!

MANCHESTER

Bitva o Anglii dostala nečekaně punc přímého souboje o mistrovský titul v Premier League. Fotbalisté Chelsea už jednu chvíli ztráceli na vedoucí Manchester United propastných patnáct bodů. Tři kola před koncem stáhli náskok rivala na tři body a v nedělním šlágru na Old Trafford by dokonce „Blues“ mohli „Rudě ďábly“ předstihnout. V obhajobu trofeje stále doufá i brankář Petr Čech.

Článek

Kdo s koho! Na tu bitvu se těší celá Anglie a fotbalová Evropa s ní. Manchester má stále tři body navrch a po nedělním duelu budou do konce zbývat ještě dvě kola. Fanoušci to však vidí jasně. Kdo v neděli vyhraje, bude mistrem!

„Je to finiš se vším všudy, ten pravý závěr ligy i pro nezaujaté fanoušky. Pro nás je to výzva. Vždyť v jednu chvíli už to vypadalo, že jsou naděje na titul v háji, ale najednou jsou tři kola do konce a šance tady je,“ těší se na svých stránkách Petr Čech, brankář Chelsea. „Vlastně je to stejné jako loni. Pokud poslední tři zápasy vyhrajeme, titul bude náš. Víme, na čem jsme. Je to lepší, než čekat na zaváhání ostatních.“

Na kalkulace Ancelottiho tým nespoléhá. Hlavně musí zdolat největšího rivala, jehož by tak bodově dostihl. „Když vyhrajeme, budeme mít určitě lepší rozdíl skóre, který při rovnosti bodů rozhoduje. Teď máme oba úplně stejný (+38). Ale nejdůležitější je na Old Trafford vyhrát, teprve pak můžeme počítat. Proto je to zápas roku a je dobré, že máme obhajobu titulu de facto ve svých rukou,“ poukazuje gólman české reprezentace.

Angličtí giganti proti sobě
1.3.2011ligaChelsea - Manchester United 2:1
6.4.2011LMChelsea - Manchester United 0:1
12.4.2011LMManchester United - Chelsea 2:1

Předem přiznává, že pokud Chelsea v neděli nevyhraje, může se obhajoby titulu vzdát. „Pak už by záleželo jen na United, jestli body někde ztratí nebo ne. Moc bych tomu nevěřil, mají o trochu lehčí los. Jedou do Blackburnu a doma hrají s Blackpoolem, my máme pak Newcastle doma a končíme na Evertonu, kde jsme strašně dlouho nevyhráli. Myslím, že Manchester v těch dvou posledních zápasech těžko ztratí, to už by musel být zázrak...“

Ďáblové šetřili síly 

„Rudí ďáblové“ teď sice měli nabitější program, do finále Ligy mistrů však před Schalke prošli hladce a v odvetě už mohli šetřit hráče i síly na Chelsea. „Měli nahráno z prvního zápasu, tak si trenér mohl dovolit vyměnit devět hráčů. I tak to měli jasně pod kontrolou a vyhráli 4:1, což samo o sobě něco ukazuje. Oni mají kádr dvaceti lidí neskutečně vyrovnaný, na hřiště může jít prakticky kdokoliv. No a ti jejich klíčoví hráči budou odpočatí stejně jako my, takže na tom budou oba týmy stejně,“ srovnává Čech.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney (vlevo) v souboji s Michaelem Essienem z Chelsea.foto: ČTK/AP/Tom Havezi

Nesmiřitelní na sebe narazí v sezóně již počtvrté. A gólman si myslí, že oba jsou pod stejným tlakem. „Oba týmy jsou na stejné startovní čáře. My jsme v pohodě, máme za sebou v lize vítěznou sérii a na tlak jsme zvyklí. Poslední měsíc a půl pro nás byl prakticky každý zápas bitvou o všechno,“ připomíná.

„Teď to bude stejné. Do Manchesteru jsme odletěli v dobré pohodě. Letos už jsme spolu hráli třikrát. V Lize mistrů jsme oba zápasy prohráli, tak doufám, že do třetice se to zlomí v náš prospěch,“ věří Čech.

Zápas Manchester United - Chelsea začíná v neděli v 17:10. On-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: