Hlavní obsah

VIDEO: Manchester United porazil Chelsea v bitvě o Anglii, Arsenal selhal

MANCHESTER

Devět hráčů nechal v semifinále Ligy mistrů proti Schalke odpočívat kouč Manchesteru United Alex Ferguson. Tak důležitý pro něj byl klíčový zápas anglické ligy proti Chelsea. A vyplatilo se mu to, United v nedělním 36. kole porazil Chelsea 2:1 a prakticky si zajistil ligový titul. Naděje Chelsea žijí už jen na kapačkách, dvě kola před koncem ztrácí londýnský klub na Fergusonovy muže šest bodů.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson postaví proti Chelsea všechna esa.

Článek

O titulu se rozhodovalo i loni, také tehdy se hrálo na Old Trafford. Tehdy zvítězila Chelsea a zajistila si ligový primát. Letos podobný scénář nikdo v Manchesteru nechtěl dopustit. Odhodlání domácích potvrdil už ve 40. sekundě Hernandéz, který tváří v tvář Čechovi nezaváhal a poslal míč přesně na bližší tyč.

Ve 23. minutě už vedl Manchester o dvě branky, když Giggsův centr propadl až k Vidičovi a ten se hlavou nemýlil. Chelsea marně hledala recept, jak překonat zformovanou defenzívu United. Navíc hrála nepřesně a nečistě, o vyloučení si říkal Ivanovič, který se žlutou kartou na kontě nevybíravě zajel do Rooneyho. Měl štěstí, že neviděl druhý žlutý terčík.

Chelsea se střelecky prosadila až v 68. minutě, když si na centr naskočil Lampard a hlavičkou poslal míč do sítě. Vykřesal tak naději na zisk bodů, jenže do tlaku se modrým nedařilo dostat. Místo toho mohli rozhodnout Rooney, jehož vychytal Čech, nebo Hernandéz, který v závěru mířil těsně mimo.

A bylo jasno, Manchester hubený náskok bez problémů uhájil a řekl si o mistrovský pohár. V závěru soutěže hrajíUnited v Blackburnu a doma s Blackpoolem, což jsou utkání, v nichž by neměli klopýtnout.

Arsenal opět ztratil, vrátil se Rosický

Hráči Arsenalu prohráli 1:3 se Stoke a definitivně přišli o šanci na titul. Tu by jim udržela jen nedělní výhra, neboť nyní ztrácejí dvě kola před koncem stále šest bodů na vedoucí Manchester United, který má utkání s Chelsea k dobru. Arsenal vyhrál jen dva z posledních devíti ligových zápasů.

Hosté na půdě Stoke zcela propadli. Nejprve nedokázali při zkráceném rohovém kopu pokrýt Jonese, který pohodlně hlavou otevřel skóre. Ještě do poločasu zvýšil Pennant, který snadno prošel středem pole a zdálky vypálil pod břevno.

Deset minut před koncem přišel na trávník český reprezentant Tomáš Rosický, který zažehnal zdravotní problémy a nastoupil poprvé od 12. března. Hned vzápětí Van Persie snížil. Jenže o dvě minuty později stoper Djouru "namazal" Waltersovi a ten definitivně rozhodl o výhře Stoke, které si zvedlo sebevědomí před sobotním finále Anglického poháru s Manchesterem City.

Anglická liga, 36. kolo
Manchester United - Chelsea 2:1on-line
Branky: 1. Hernandéz, 23. Vidič - 68. Lampard.
Další výsledky: Wolverhampton - West Bromwich 3:1 (15. a 47. Fletcher, 28. Guedioura - 55. Odemwingie z pen.), Stoke - Arsenal 3:1 (28. Jones, 40. Pennant, 82. Walters - 81. Van Persie).

Reklama

Související témata: