Hlavní obsah

VIDEO: Pro klub kalibru Chelsea je druhé místo neúspěchem, přiznal zklamaný Čech

Samo sebou že zklamání netajil. Jeho Chelsea prohrála na Old Trafford s domácím Manchesterem United klíčový duel v dostizích za titulem, takže naděje na primát je definitivně pohřbena. Obhájce skončí sezónu nejen bez titulu, ale i bez zisku jakékoli trofeje. „Titul je pryč a druhé místo je pro klub kalibru Chelsea vždycky neúspěchem. Zvláště, když letos nemáme žádnou trofej,“ přiznal český brankář ve službách Chelsea Petr Čech na svých stránkách, že na Stamford Bridge vládne velké zklamání.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Petr Čech netají, že druhé místo v Premier League je pro jeho Chelsea neúspěchem.

Článek

Sezónu balíte, i když teoreticky šanci na titul pořád ještě máte. To kdyby Manchester oba zbývající zápasy prohrál a vy jste naopak obě utkání vyhráli...

Ve formě a pohodě, v níž Manchester momentálně je, už to do úspěšného konce dotáhne. Stačí mu bod ve dvou zápasech, navíc mají momentálně i lepší skóre než my, takže je hotovo. Titul je pryč.

Přitom jste se na duel na Old Trafford chystali a věřili, že můžete uspět...

Jenže v tak těžkých zápasech je vždy důležité dobře začít. My ale místo toho dostali hned v první minutě gól.

Po hrubé chybě obrany. A při druhé inkasované brance zase chyba...

Moc bych se v tom nepitval. Manchester byl lepší a vyhrál zaslouženě. Zápas s námi zvládl, navíc postoupil do finále Ligy mistrů, což mluví za všechno.

Především vám mohla Chelsea děkovat, že neodešla s prohrou mnohem vyšší. Však vás také kouč Manchesteru Alex Ferguson po zápase chválil a vyzdvihoval vaše fantastické zákroky.

Udělal jsem maximum a snad jsem zápas zvládl bez chyby, což bylo to jediné, co jsem mohl pro výsledek udělat. Škoda, že jsme zápas neurvali jako tým.

Kterého ze zákroků si ceníte nejvíc?

Asi při nájezdu Rooneyho ve druhém poločasu. Třikrát jsem se musel přemisťovat a ještě dávat pozor, abych nevyrobil penaltu.

Jaká nálada panovala v kabině, když jste prohráli a o vidinu obhajoby titulu přišli?

Nic moc. Věděli jsme, že všechno je pryč. Přitom třeba já se na zápas moc těšil a cítil se v pohodě.

Pravdou ovšem je, že letos jste zažívali hodně podobnou sezónu.

Zápas na Old Trafford o titulu nerozhodl, klíčové bylo období na přelomu loňského a letošního roku, kdy jsme poztráceli spoustu bodů. Vždyť před dvěma měsíci jsme byli v tabulce pátí a ztráceli na Manchester United už patnáct bodů.

Nakonec skončíte druzí, z čehož moc nadšeni nejste...

Pro klub kalibru Chelsea je druhé místo vždy neúspěchem. V každé soutěži chceme získat trofej, ale letos nemáme žádnou, takže spokojen nemůže být nikdo.

Reklama

Související témata: