Hlavní obsah

Manchester City porazil Tottenham a zajistil si postup do Ligy mistrů

Minimálně předkolo Champions League si zajistili fotbalisté Manchesteru City, když v dohrávaném utkání 33. kola Premier League zvítězili před domácími fanoušky nad Tottenhamem 1:0. Jedinou branku vstřelil do vlastní sítě Peter Crouch. Citizens mají na čtvrté příčce 65 bodů a žádný z týmů už je nemůže předskočit. Manchester City ještě naopak může zaútočit na třetí příčku, kterou drží Arsenal, a postoupit do Ligy mistrů přímo.

Foto: Toby Melville, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City se radují z branky.

Článek

Kouč Tottenhamu Harry Redknapp nemohl na hřiště poslat největší hvězdu týmu Garetha Balea, který má poškozené vazy v kotníku a sezóna pro něj pravděpodobně skončila. Jen na lavičce Citizens zůstali Carlos Tévez a Mario Balotelli.

Hvězdné útočníky domácích se pokusil nahradit Džeko, který se dostal už v 10. minutě do velké příležitosti. Nastřelil však pouze Cudiciniho, který nastoupil do branky Tottenhamu od začátku a na pozici jedničky tak pravděpodobně natrvalo vystřídal často chybujícího Gomese.

Dvě minuty před úvodní půlhodinou se mohli z branky radovat také hosté. Modričova střela z hranice vápna však těsně minula Hartovu branku. Ve 30. minutě se diváci na City of Manchester Stadium dočkali. Fotbalisté ve světle modrém rozehráli roh na krátko, balón poslal prudkým přízemním centrem do šestnáctky Tottenhamu Milner a Crouch ho srazil za záda vlastního brankáře.

Druhý poločas začali Kohouti tlakem. A už ve 47. minutě sahali po vyrovnání. Pienaarovu hlavičku však dokázal skvělým reflexivním zákrokem zlikvidovat gólman City Hart. Do další příležitosti se však Kohouti již nedokázali probojovat. Ztratili tak šanci na účast v příštím ročníku Ligy mistrů a o Evropskou ligu se ještě utkají s Liverpoolem.

Premier League, 33. kolo:
Manchester City - Tottenham 1:0 (30. vlastní Crouch).

Reklama

Související témata: