Hlavní obsah

Ferguson asi dá některým hráčům před finále Ligy mistrů volno

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United zřejmě nenastoupí do posledního utkání Premier League s Blackpoolem v nejsilnějším složení. Trenér Alex Ferguson totiž naznačil, že před blížícím se finále Ligy mistrů proti Barceloně dá některým hráčům volno. Sami fotbalisté se však obávají, aby na přílišný odpočinek nedoplatili.

Foto: Darren Staples, Reuters

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson (vpravo) udílí pokyny útočníkovi Wayneovi Rooneymu.

Článek

Rudí ďáblové si remízou 1:1 v sobotním utkání v Blackburnu s předstihem zajistili anglický titul a v závěrečném duelu proti Blackpoolu by tak mohli dostat příležitost méně vytížení hráči. "Můžeme se rozhodnout, kterým hráčům dát volno a které naopak udržet v zápasovém zatížení," uvedl devětašedesátiletý kouč.

Skotský manažer ale odmítá, že by jeho tým příštího soupeře, který stále bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži, podcenil. "K zápasu přistoupíme zodpovědně. Chceme hrát fér ke všem klubům, kterých se záchranářské starosti týkají. Manchester United se v neděli pokusí zvítězit. O tom není pochyb," dodal trenér pro list Daily Mail.

Stoper Rio Ferdinand ale nesouhlasí s tím, aby klíčoví hráči United před dlouho očekávaným duelem proti katalánskému celku odpočívali; naopak by se podle něho měli udržovat v trvalé permanenci. Ferdinand tak usuzuje podle dva roky staré zkušenosti, kdy prý byli hráči Manchesteru před finále až příliš odpočatí a pak prohráli s Barcelonou 0:2.

"Posledně jsme na přípravu proti Barceloně měli dva týdny, a tak jsme trochu odpočívali. Když ale odpočíváte příliš, stanete se laxními. A to my nechceme," sdělil Ferdinand. "Když jste zvyklý hrát pravidelně, a pak najednou nic neděláte, vaše tělo nereaguje tak, jako když jdete z jednoho zápasu do druhého," doplnil.

Reklama

Související témata: