Hlavní obsah

Útočník Liverpoolu Carroll nepomůže Anglii na ME jednadvacítek

LONDÝN

Liverpoolský útočník Andy Carroll neohrozí české fotbalisty na červnovém mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Po zranění se stále necítí zcela připraven, a tak se omluvil trenérovi anglické jednadvacítky Stuartu Pearceovi.

Foto: archiv, Sport.cz

Anglický reprezentant do 21 let Andy Carroll.

Článek

Carroll, který v lednu přestoupil do Liverpoolu z Newcastlu za zhruba miliardu korun jako náhrada za Fernanda Torrese, se po celé jaro potýkal se zraněním kolena. Kvůli tomu odehrál jen devět utkání. Nyní se chce pořádně připravit na novou sezónu a zcela se doléčit. "Ještě to není ono. Potřebuju volno, abych byl znovu fit," řekl Carroll.

Omluvenku poslal jako reakci na to, že ho trenér Pearce zařadil do širší čtyřicetičlenné nominace. V ní jsou i další výrazné postavy anglické ligy jako Micah Richards z Manchesteru City, stoper Manchesteru United Chris Smalling, Jack Rodwell z Evertonu, Jack Wilshere z Arsenalu či útočník Daniel Sturridge hostující z Chelsea v Boltonu.

Konečnou nominaci má trenér Pearce oznámit 1. června. Česká jednadvacítka narazí v základní skupině ve Viborgu vedle Anglie také na Ukrajinu a Španělsko.

Reklama

Související témata: