Hlavní obsah

Ronaldo, Kaká? Zapomeňte. Divoké utrácení nebude, zní z Manchesteru City

MANCHESTER

Cristiano Ronaldo, Xavi, Kaká, Zlatan Ibrahimovič, Cesc Fabregas...ti všichni měli podle spekulací v britském tisku posílit před nadcházející sezónou penězmi naditý Manchester City. Jenže realita bude nejspíš mnohem střídmější. City sice chtějí posílit kádr před premiérovou účastí v Lize mistrů, ale podle klubového vedení se žádné masivní utrácení za drahé hvězdy nechystá.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Yaya Toure se raduje z gólu, který zařídil Manchesteru City zisk Anglického poháru - první trofeje po 35 letech

Článek

Prezident City Chaldun al-Mubarak dokonce varoval fanoušky, aby neočekávali velké přestupy nových hráčů. “Nebude se opakovat situace z minulého či předminulého léta. Letos posílíme tým v oblastech, kde cítíme, že potřebujeme větší výběr. Nepotřebujeme ale kvantitu, protože už dnes máme kvalitu. Potřebujeme jen několik hráčů,” uvedl prezident v rozhovoru na klubových stránkách.

Poté co klub převzal Šejk Mansour a do hráčského kádru nainvestoval miliardu a 350 miliónů liber, se zdá, že se City začínají přibližovat ambicím do nich vkládaných. Jednoznačným cílem pro tuto sezónu bylo vybojovat účast v Lize mistrů, což se zatím daří.

Minimálně předkolo má méně slavný klub z Manchesteru už jisté a k pojištění přímé účasti v základní skupině Champions League mu stačí zvítězit v posledním kole Premier League v Boltonu.

Tévez možná zůstane

“Cítím, že v týmu se zabydluje vítězná mentalita. Máme neuvěřitelné mužstvo s hodně talentovanými individualitami a týmovým srdcem. Položili jsme základy pro následující roky. Se všemi zainteresovanými v klubu jsem naprosto spokojen – s týmem, hráči, trenéry a samozřejmě i s fanoušky,“ pokračoval Chaldun al-Mubarak.

City se letos po pětatřiceti letech konečně mohli radovat ze zisku cenné trofeje, když ve finále ve Wembley dobyli Anglický pohár. K optimismu fanoušků může přispět také fakt, že jedna z největších hvězd, Argentinec Carlos Tévez, si nejspíš rozmyslí své zaječí úmysly a v klubu zůstane.

“Má tady pětiletý kontrakt a sám mi řekl, že chce zůstat. V posledních dvaceti dnech jsem s ním na toto téma hodně mluvil a jsem si jistý, že Carlos tady bude hrát i v příští sezóně. Nastřílel dvacet gólů za rok, je pro nás mimořádně důležitým hráčem,” cituje manažera Manchesteru City Roberta manciniho britská BBC.

Reklama

Související témata: