Hlavní obsah

Bendtner na odchodu z Arsenalu. Zájem mají Bayern a Tottenham

LONDÝN

Dánský útočník Nicklas Bendtner není spokojen se svým časovým vytížením a téměř jistě opustí v letní přestávce Emirates Stadium. Delší dobu se již hovoří o zájmu německého Bayernu Mnichov, získat by ho však chtěl také Harry Redknapp, trenér Tottenhamu.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Útočník Nicklas Bendtner chce Arsenal opustit.

Článek

Bendtner nemá v Arsenalu snadnou pozici. Trenér Arséne Wenger mnohem častěji v ofenzivě spoléhá na nejlepšího střelce uplynulé sezóny Robina Van Persieho, talentovaného Theo Walcotta a od minulé sezóny také na Mauroane Šamacha. Na Dána tak většinou zbývá jen místo na lavičce a Wenger po něm sáhne buďto během zápasu, nebo vůbec ne.

„Nicklas je stoprocentně přesvědčený o změně klubu. Udělal rozhodnutí, které sdělil také Arsenalu,“ řekl pro Daily Mirror fotbalistův otec Thomas Bendtner. „Nicklas potřebuje hrát od začátku zápasu. Bohužel proto musí klub opustit,“ pokračoval.

O Bendtnerově možném odchodu se začalo spekulovat již v jarní části právě skončené sezóny. Třiadvacetiletý hráč se však ke spekulacím vyjadřovat nechtěl. „Nejdříve chtěl dokončit sezónu, aby ho nikdo nemohl vinit z toho, že nebojoval o místo v základní sestavě až do konce,“ vysvětlil Thomas.

Média informovala o zájmu bavorského Bayernu Mnichov, k němuž se nyní přidal také londýnský konkurent Arsenalu Tottenham. „Je o něj opravdový zájem z Anglie a Německa,“ potvrdil Bendtner starší. „Ale to, že by o něj měla zájem Aston Villa, je výmysl. Nesetkal se s žádným zástupcem tohoto klubu,“ upřesnil.

Bendtner téměř jistě Emirates Stadium opustí. A pravděpodobně nebude sám. Spekuluje se o odchodu několika dalších hráčů. Mezi nimi se vyskytuje i jméno Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: