Hlavní obsah

Malý princ Nasri: Jestli přestoupím do Manchesteru United? Ještě nevím

„Pojď za námi do Manchesteru,“ vzkázal Samiru Nasrimu obránce Rudých ďáblů Patrice Evra a mladíček Arsenalu začal o této skutečnosti uvažovat. Na Emirates Stadium mu totiž po příští sezóně končí smlouva a na další se s vedením Kanonýrů nedokáže domluvit kvůli finančním sporům. Wenger tak bude muset odhánět zájemce nejenom od Fabregase, ale i od Malého prince Samira Nasriho, jak ho Evra nazval.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Samir Nasri přemýší nad přestupem do Manchesteru United.

Článek

Evra při přemlouvání vsadil na známou slabinu Arsenalu posledních let. Kanonýři nevyhráli žádnou trofej dlouhých šest let. „Jsem v Manchesteru United pět let a nedokážu si vybavit, kolik trofejí jsme vyhráli.... Třináct? Patnáct? Být v tým United zaručuje získat trofej v každém roce,“ řekl Nasriho kolega z francouzského národního týmu pro L'Équipe. „Pokud Samir přijde, rozhodně neudělá žádnou chybu,“ dodal Evra.

„Takže, Malý princi, pokud chceš být Králem, víš, co musíš udělat,“ vyzval Evra třiadvacetiletého odchovance Olympie Marseille Nasriho, jenž na Emirates Stadium přišel v roce 2008.

Nasriho čeká v úterý, podobně jako Evru, přípravný zápas francouzské reprezentace proti Polsku. Nad svou klubovou budoucností prý v současnosti neuvažuje. „Nevím, jestli podepíšu (v Arsenalu) novou smlouvu. Debaty každopádně probíhají. V tuhle chvíli o tom však nepřemýšlím. Vše se bude řešit po utkání s Polskem,“ řekl Nasri. „Jestli já sám chci přestoupit do Manchesteru United? Nejdříve musíme zjistit, jestli je to vůbec reálné, pak se na to můžeme soustředit,“ dodal Francouz.

Tím neudělal radost svému krajanovi, trenérovi Arsénu Wengerovi. Jednašedesátiletý kouč má však jasno. „Jedno je jisté: neprodáme ho (Nasriho) do Manchesteru United,“ řekl rázně a potvrdil, že s fotbalistou jednání probíhají. „Jestli se bavíme s Nasrim? Ano, ale stále se nemůžeme dohodnout na finančních podmínkách. Stále se snažíme smlouvu vyladit,“ dodal.

Podle britských médií byla poslední nabídka klubu kolem 90 000 liber týdně (téměř 2,5 miliónu korun) a smlouva na pět let. Tu však Nasri odmítl. Wenger má na stejnou pozici ještě alternaci v podobě Gaela Clichyho. I tomu však vyprší smlouva po příštím ročníku.

Reklama

Související témata: