Hlavní obsah

Henderson asi pojede na ME jednadvacítek už jako hráč Liverpoolu

LIVERPOOL

První letní posilou fotbalistů Liverpoolu by se měl brzy stát talentovaný záložník Jordan Henderson. Vedení slavného anglického klubu se dohodlo se Sunderlandem na odstupném za dvacetiletého hráče, které činí podle BBC 20 miliónů liber (540 miliónů korun). Henderson tak mohl odcestovat na Anfield k lékařské prohlídce a závěrečným jednáním o své smlouvě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Liverpoolu na tréninku

Článek

Liverpool doufá, že bude celá záležitost uzavřena ještě před jeho odjezdem na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Dánsku, které začne v sobotu. Henderson může na turnaji nastoupit i proti českému týmu, který se utká s Anglií ve skupině.

Henderson loni podepsal v rodném Sunderlandu pětiletou smlouvu a uplynulá sezona v Premier League mu vyšla výborně. Řekl si dokonce o nominaci do prvního týmu Anglie, za který nastoupil v listopadovém přátelském utkání s Francií. Liverpool za něj původně nabídl 16 milionů liber, což Sunderland odmítl.

Trenér Kenny Dalglish si letos vyhlédl už druhou drahou akvizici. V lednu přivedl z Newcastlu útočníka Andyho Carrolla za 35 miliónů liber.

Reklama

Související témata: