Hlavní obsah

Bezdomovec Bebé se nevyplatil. Manchester United zřejmě prodělá 150 miliónů

S velkou slávou přišel a zřejmě potichu a bez fanfár odejde. Portugalský fotbalista a bývalý bezdomovec Bebé se stal loni v létě senzační posilou Manchesteru United, do prvního týmu se však za rok svého angažmá výrazněji neprosadil a podle zpráv z britských médií klub opustí.

Foto: manutd.com

Bébé přišel do Manchesteru United s velkými nadějemi.

Článek

Zamířit má do tureckého Besiktase Istanbul na roční hostování, po jehož vypršení by se měl za dva milióny liber stát kmenovým hráčem istanbulského klubu. Manchester však za do té doby neznámého fotbalistu zaplatil šokující sumu 7,4 miliónu liber. Na angažování Portugalce by tak tým z Old Trafford prodělal 5,4 miliónů liber, zhruba 150 miliónů korun.

Bebé, který do té doby hrál jen třetí ligu za Estrela da Amadora, přitom ještě pár týdnů předtím, než o něj United projevili zájem, byl k mání za pouhých 125 tisíc liber.

Dvacetiletý fotbalista hrál většinu sezóny v rezervě United. Naposledy nastoupil za první tým v únoru v Anglickém poháru proti amatérům z Crawley.

Bebé dostal svolení odejít na hostování a nezdá se pravděpodobné, že by si ještě někdy za United zahrál. Sir Alex Ferguson už má políčeno na jiné posily. Mimo jiné údajně osobně přemlouval Chilana Alexise Sancheze z Udine, aby dal přednost Manchesteru před Barcelonou.

Reklama

Související témata: