Hlavní obsah

Fábregas se opotřeboval. Jeho cena je nižší než loni, vzkázala Barcelona Arsenalu

LONDÝN

Kapitán fotbalistů Arsenalu Cesc Fábregas se nijak netají touhou vrátit se do Barcelony, kde fotbalově vyrostl a s níž by měl po letech v Arsenalu bez trofejí k cenným pohárům hodně blízko. Jenže okolnosti jeho návratu domů zrovna nepřejí.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Cesc Fábregas se možná návratu do Barcelony nedočká.

Článek

Zatímco manažer Arsenalu Arsene Wenger se nechal slyšet, že Fábregas je pro něj klíčovým mužem týmu, chce na něm stavět a o jeho odchodu nehce nic slyšet, sám hráč doufal, že Barcelona přijde s takovou nabídkou, která nakonec šéfy Kanonýrů přesvědčí.

Jenže tahle vize se nejspíš nenaplní. Loni v létě nabízela Barcelona  za čtyřiadvacetiletého špílmachra 35 miliónů liber (přes miliardu korun), což se Arsenalu zdálo málo. Letos však Barcelona nabídne spíš ještě méně, díky častým zraněním prý cena hráče klesla.

Kvůli němu se nezruinujeme

„Loni jsem nabízeli za Ceska 40 miliónů eur, jenže pak proběhla nějaká opotřebení a zranění a teď je jeho cena nižší. V případě, že budeme mít zájem, naše nabídka bude rozumná. Kvůli Fábregasovi se nehodláme zruinovat. Také nás bude zajímat jeho plat,“ vzkázal prezident Barcelony Sandro Rosell.

Španělský středopolař ve středu řekl novinářům, že rozhodnutí o svojí budoucnosti nechá na Arsenalu, ale zároveň dodal: „Barca je nejlepším týmem na světě. Jít tam znamená získávat tituly.“

Barcelona je ale nyní spíše spojována s příchodem Giuseppe Rossiho z Villarealu a Alexise Sancheze z Udine. Španělský šampion oznámil, že na posily pro příští sezónou má zhruba 40 miliónů eur. Rosell ale připustil, že ve výjímečné situaci může klub sáhnout na fondy určené na nákupy pro příští léto.

Reklama

Související témata: