Hlavní obsah

Mourinhův učeň dostal od Abramoviče 80 miliónů liber na nové posily pro Chelsea

Ruský finanční oligarcha Roman Abramovič ho ze služeb Porta už vykoupil a na konto vítěze Evropské ligy 13,2 miliónu liber přišlo, takže „Special one 2“, jak fotbalová Anglie okamžitě pojmenovala portugalského kouče André Villase-Boase, se ujal vlády nad Chelsea. Kontrakt je stvrzený, on ze služeb Porta vykoupený, agenti se rozjeli po světě a jednají o příchodu posil. Minimálně tři totiž třiatřicetiletý kouč chce a 80 miliónů liber na ně od Abramoviče dostal.

Foto: Sport.cz

Mladý Mourinhův učeň André Villas-Boas se ujme londýnské Chelsea.

Článek

Samo sebou, že si Mourinhův učeň a jeho asistent v Portu, Chelsea i milánském Interu Adré Villas-Boas stanovil ještě před podpisem kontraktu podmínky. A nešlo jen o roční plat ve výši šesti miliónů a dvou set tisíc liber nebo o smlouvu datovanou na příští tři roky.

Nový trenér londýnské Chelsea Villas-Boas chce na Stamford Bridge své asistenty a na Abramovičovi si vymohl i nákup tří posil. Kolumbijského střelce Radmela Falcaa a portugalského špílmachra Joao Moutinha ze „svého“ Porta, vycházející brazilské hvězdy Neymara z FC Santos. Osmdesát miliónů liber na ně údajně dostal.

Brazilský talent Neymar (vlevo) oslavuje svůj premiérový reprezentační gól v přátelském utkání proti USA.foto: ČTK/AP/Bill Kostroun

Santos třicet miliónů odmítl

Brazilský Santos však první nabídku na svého devatenáctiletého útočníka ve výši 30 miliónů liber odmítl a proto jeden z nejvyhlášenějších fotbalových agentů, Izraelec Pini Zahavi, odletěl do Sao Paula, kde se ve čtvrtek hraje odvetné finále jihoamerického Poháru osvoboditelů mezi Santosem a Peňarolem Montevideo. Samozřejmě s vyšší nabídkou, která teď zní na 40 miliónů liber.

S příchodem dvou akvizic z Porta by až takové problémy vzniknout neměly. „Žádná jednání nepovedu, licitovat s nikým nebudu. Cena Falcaa a Moutinha je jasně daná a když peníze na naše konto přijdou, budou volní. Prostě stejný postup, jako v případě trenéra,“ oznámil prezident FC Porta Pinto da Costa, že exodu nejlepších playerů do Londýna bránit nebude. Cena Falcaa, jež v 85 zápasech v dresu Porta nastřílel 73 gólů, byla stanovena na 26,5 miliónu liber, u Moutinha pak dokonce na 35,5 miliónu liber.

Do Londýna se svými lidmi

Ani proti odchodu spolupracovníků, na které Villas-Boas ukázal, nic nenamítá. Třiatřicetiletý Mourinhův učeň sebou bere do Chelsea kondičního trenéra Joseho Mariu Rochu a skata Daniela Sousu. Snažil se k Temži nalákat i svého asistenta Vitóra Pereiru, ale ten odmítl.

„Opravdu mi pokračující spolupráci nabídl, skutečně jsem odmítl. Mým snem je trénovat Porto,“ potvrdil Pereira, jenž byl záhy za svou loajalitu odměněn a hlavním trenérem Porta byl skutečně jmenován.

Jmenování třiatřicetiletého Adre Villase Boase novým koučem Chelsea bylo oficiálně oznámeno dnes, mladý Portugalec se na Stamford Bridge samo sebou hned objevil a poskytl první rozhovor klubové televizi. Jako sedmý trenér za posledních sedm let.

Reklama

Související témata: