Hlavní obsah

Fotbalisté Manchesteru posílili útok o Younga z Aston Villy

MANCHESTER

Manchester United ve čtvrtek představil druhou posilu pro novou sezonu. Úřadující šampion Premier League a finalista Ligy mistrů získal pětadvacetiletého ofenzivního fotbalistu Ashleyho Younga z Aston Villy. Člen reprezentačního kádru Anglie podepsal na Old Trafford pětiletou smlouvu a Manchester stál podle neoficiálních informací 16 milionů liber (asi 440 milionů korun).

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Michael Salgado v dresu Blackburnu (vpředu) se snaží ubránit Ashleyho Younga z Aston Villy.

Článek

Prvním nákupem Manchesteru byl obránce anglické jednadvacítky Phil Jones z Blackburnu, nyní za zhruba stejnou cenu přichází do kádru trenéra Alexe Fergusona člen seniorské reprezentace Young. "Je to další špičkový mladý hráč, hladový po úspěších," komentoval jeho příchod zkušený stoper Rio Ferdinand.

Young strávil v týmu Aston Villy čtyři sezony, v nichž nastřílel 30 branek. Jeho hlavní předností je ale příprava gólů, co do počtu asistencí patří k nejlepším v celé anglické lize. V reprezentaci při 15 startech zatím skóroval dvakrát.

"Šance zahrát si za jeden z nejlepších klubů na světě se nedala odmítnout. Můžu se stát součástí historie Manchesteru a pomoci mu získat jubilejní dvacátý ligový titul. O něčem takovém jsem snil jako malý kluk," řekl Young.

Reklama

Související témata: