Hlavní obsah

Miliardu za Neymara touží utratit pět klubů. Třeba Chelsea, Real, ale i Dagestánci

PRAHA

Kdo uloví jednoho z nejtalentovanějších fotbalových teenagerů současnosti? O Brazilce Neymara se momentálně intenzivně zajímá pět evropských klubů. Nejžhavějšími kandidáty na vyplacení výstupní klauzule ve výši 40 miliónů liber, tedy přes jednu miliardu korun, jsou podle britského listu Daily Mail mimo jiné anglické kluby Chelsea a Manchester City.

Foto: archiv, Sport.cz

O Neymara se přetahuje pět evropských klubů.

Článek

Kromě nich je se zázračným Brazilcem z FC Santos spojován také Real Madrid, FC Barcelona a dagestánská Anži Machačkala, kde hraje také ex-sparťan Jan Holenda a slavný Neymarův krajan Roberto Carlos.

“My hráče nechceme prodat, ale samozřejmě ve smlouvě existuje výstupní klauzule, která může být vyplacena. Pět klubů už se nabídlo, že klauzuli vyplatí,” prozradil prezident FC Santos Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro televizi ESPN Brasil.

“Kluby bohužel nemohu vyjmenovat, protože se se Santosem tak dohodly. Každopádně mohu potvrdit, že se jedná o nejvýznamnější evrospké celky. Požádaly o možnost jednat s hráčem, což jsme jim pochopitelně povolili,” pokračoval prezident.

Devatenáctiletý Neymar momentálně reprezentuje Brazílii na mistrovství Jižní Ameriky Copa America. Minulý týden pomohl svému klubu k prvnímu vítězství v Poháru osvobodilů od dob legendárního Pelého.

Reklama

Související témata: