Hlavní obsah

Brankář Almunia a útočník Bendtner jsou na odchodu z Arsenalu

Španělský brankář Manuel Almunia a dánský útočník Nicklas Bendtner jsou na odchodu z Arsenalu. Anglický tým s dvojicí hráčů nepočítá pro své předsezonní turné po Asii. Oba fotbalisté už podle informací BBC jednají s potenciálními zaměstnavateli.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Gólman Arsenalu Manuel Almunia

Článek

Kvůli zranění neodcestují na týdenní cestu po Asii spojenou se dvěma přípravnými zápasy ani obránce Emmanuel Eboué a záložník Cesc Fábregas.

Kapitán "Kanonýrů" ovšem patří stejně jako v minulých letech mezi nejvíce diskutovaná jména na přestupovém trhu, a tak se spekuluje, zda není na vině spíš dolaďování jeho odchodu. Zájem má především jeho mateřská Barcelona a konkurenční Real Madrid.

Dánský útočník ve službách Arsenalu Nicklas Bendtner (vlevo) se raduje z branky.foto: Reuters/Gustau Nacarino

Po odchodu kritizovaného Almunii by měl být v příští sezoně definitivně jedničkou londýnského celku Wojciech Szczesny, kterého trenér Arséne Wenger upřednostňoval i v posledním ročníku.

Tým českého záložníka Tomáše Rosického už v létě opustil obránce Gael Clichy, kterého za 6 milionů liber koupil konkurenční Manchester City. Kromě Fábregase je zájem i o jeho spoluhráče ze zálohy Samira Nasriho.

Reklama