Hlavní obsah

Corinthians jsou připraveni vykoupit Téveze z Manchesteru City

SAO PAULO

Argentinský fotbalista Carlos Tévez by se mohl vrátit do brazilského klubu Corinthians, který za hvězdného útočníka Manchesteru City nabídl 40 milionů liber (asi 1,08 miliardy korun). Sedmadvacetiletý hráč nedávno vyslovil přání opustit Anglii a odejít za rodinou. Bohatý manchesterský klub však za klíčovou oporu požaduje odstupné nejméně ve výši 50 milionů liber (asi 1,35 miliardy korun).

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Argentinský útočník Carlos Tévez se raduje z branky.

Článek

Započatá jednání potvrdil hráčův zástupce Kia Joorabchian. "Corinthians jsou s námi v kontaktu. Podali nabídku a teď záleží jen na Manchesteru City. Jeho i můj sen je, aby se vrátil do Corinthians. Řekl mi, že tu má nedodělanou práci, protože by s klubem rád vyhrál Pohár osvoboditelů," prohlásil Joorabchian. Klub ze Sao Paula svojí nabídkou téměř ztrojnásobil přestupovou částku, kterou za Téveze kdysi zaplatil argentinské Boce Juniors.

Tévez nastupoval za Corinthians od ledna 2005 do srpna 2006, poté zamířil do Anglie. Po ročním angažmá v londýnském West Hamu odehrál dvě sezony v obou manchesterských klubech. V posledním ročníku argentinský reprezentant pomohl "Citizens" k vítězství v Anglickém poháru, třetímu místu v Premier League a postupu do Ligy mistrů. Společně s Dimitarem Berbatovem se navíc stal s dvaceti brankami nejlepším střelcem Premier League.

Reklama

Související témata: