Hlavní obsah

Ben Arfa hrál za Newcastle poprvé od brutálního zlomení nohy

LONDÝN

Francouzský fotbalový reprezentant Hatem Ben Arfa odehrál za Newcastle United první utkání od vážné zlomeniny nohy, které utrpěl v říjnu loňského roku.

Článek

Čtyřiadvacetiletý křídelní záložník ve své první sezoně v anglickém klubu stihl nastoupit pouze do čtyř utkání, než mu Nizozemec Nigel de Jong z Manchesteru City brutálním zákrokem nadvakrát zlomil lýtkovou i holenní kost na levé noze. Po operaci a následné rekonvalescenci se Ben Arfa vrátil k fotbalovému tréninku až na konci května.

Bitka s fanoušky na hrací ploše

V páteční vítězné přípravě na hřišti Darlingtonu, týmu páté anglické ligy, odehrál Ben Arfa 75 minut. Utkání poznamenaly výtržnosti fanoušků Newcastlu, kteří po druhém Ameobiho gólu vtrhli na hrací plochu a snažili se slavit se svými oblíbenci. Po zásahu pořadatelů a policie se strhla bitka a zápas musel být na deset minut přerušen.

Dvanáctý tým z uplynulé sezóny Premier League, který nakonec zvítězil 2:0, na svém webu počínání příznivců striktně odsoudil. "Klub se snaží získat záběry z nepokojů od Darlingtonu a policie a podnikne nejtvrdší možná opatření proti jednotlivcům, odpovědným za toto hanebné chování," uvedl.

Reklama

Související témata: