Hlavní obsah

Nebýt fotbalu, byl bych na drogách nebo na prkně, říká Tévez o svém dětství

PRAHA

Fotbal sehrál zcela zásadní roli v životě argentinské hvězdy Carlose Téveze. Nejde jen o nabytý luxus a neméně luxusní plat v Manchesteru City, který činí 200 tisíc liber týdně, necelých šest miliónů korun. Nejpopulárnější sport planety prý rodákovi z Buenos Aires zachránil život, protože díky němu nemohl propadnout zločinu či drogám, jako mnoho jeho sousedů.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Argentinský útočník Carlos Tévez je vděčný za šanci stát se fotbalovým profesionálem.

Článek

Sedmadvacetiletý reprezentant, který nyní hraje za svoji vlast na Copa América, se narodil v chudé čtvrti hlavního města Fuerte Apache, odkud vyrazil na dráhu profesionálního fotbalisty.  Za tuto šanci je nyní nesmírně vděčný.

“Kdybych od malička nehrál fotbal, skončil bych jako drtivá většina kluků v mém okolí – mrtvý, ve vězení nebo bych se válel zdrogovaný po ulici,” svěřil se bývalý hráč klubu Boca Juniors magazínu La Garganta Poderosa.

“Nemyslím si, že se někdo rovnou narodí jako zloděj, ale hrozná nerovnost v Argentině znamená, že hodně dětí začne krást. Život v chudobě je strašně složitý. Člověk může velmi lehce spadnout na cestu hledání snadného přístupu k penězům,” pokračoval Tévez.

Novináři by prý v ulicích nepřežili ani dva roky

Zároveň také upozornil, jak novináři podle jeho názoru špatně píší o životě ve slumech: “Média píší reportáže o životě v chudobě, aniž by věděli, co se v našem okolí opravdu děje. Tady v ulicích by novináři nepřežili ani dva roky.”

Argentinský reprezentant se v poslední době velmi často objevuje na hlavních sportovních stránkách kvůli jeho nechuti setrvat v milionářském Manchesteru City.  Naposledy se nechal slyšet, že by rád přestoupil zpět do Jižní Ameriky, aby mohl být blíž své rodině. Podle anglických médií by rád hrál za Corinthians, kde jsou připraveni za něj zaplatit 37 miliónů liber.

Reklama

Související témata: