Hlavní obsah

Chelsea vyhrála v Malajsii Drogbovým kontroverzní gólem, Čech zase seděl

KUALA LUMPUR

Fotbalisté Chelsea porazili v přípravném utkání v Kuala Lumpuru výběr Malajsie 1:0 díky kontroverznímu gólu Didiera Drogby. Útočník Pobřeží slonoviny v 78. minutě zahrál přímý kop, po němž se míč odrazil od tyče do domácího brankáře a znovu do brankové konstrukce. Přestože míč zřejmě nepřešel celým objemem brankovou čáru, rozhodčí gól uznali. Dalších branek se téměř 85 tisíc diváků nedočkalo. Brankář Petr Čech zase seděl na lavičce náhradníků.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Didier Drogba se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek

Loňskému vicemistrovi anglické ligy tak podruhé za sebou zařídil nejtěsnější vítězství 1:0 soupeř. V předchozím přípravném utkání proti Portsmouthu skóroval do vlastní branky bývalý obránce Chelsea Tal Ben Haim.

Muslimové bučeli na Izraelce

Nepříjemný byl duel pro izraelského záložníka "Blues" Jossiho Benajuna, na něhož fanoušci z převážně muslimské oblasti bučeli. Malajsie je věrný stoupenec Palestinců a s Izraelem neudržuje žádné diplomatické styky.

Pouze na lavičce Chelsea zůstal Petr Čech, který vynechal i předchozí dva zápasy a ještě se nepředstavil v akci novému trenérovi André Villasovi-Boasovi. Talentovaná posila Chelsea stoper Tomáš Kalas hraje s českou reprezentací na ME do devatenácti let.

Reklama

Související témata: