Hlavní obsah

VIDEO: Čech se v bráně Chelsea neobjevil ani v Asii. Je zraněný

PRAHA

Žádná senzace se za absencí Petra Čecha v sestavě Chelsea v úvodních přípravných zápasech nové sezóny neskrývá. Český gólman nepřišel o pozici jedničky v bráně Blues, ba ani se neocitl v nemilosti u nového trenéra Villase-Boase, byť se v bráně zatím neobjevil. Dokonce ani v prvním utkání asijského turné v Kuala Lumpuru proti jedenáctce Malajsie nechytal. Důvodem je totiž svalové zranění, které Čech utrpěl.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Petr Čech je zraněný a v Chelsea zatím nechytá.

Článek

Absentoval v prvních přípravných zápasech proti třetiligovému Wycombe Wanderers i proti Portsmouthu, mezi tyčemi Chelsea se Petr Čech neobjevil ani v Kuala Lumpuru, kde jeho tým porazil diskutabilním Drogbovým gólem jedenáctku Malajsie 1:0.

 Cítil sval, proto nechtěl riskovat

„Čech je zraněný, v dalším utkání v neděli v Bangkoku by už chytat měl,“ zní lakonická informace Chelsea. Lukáš Přibyl ze společnosti Sport Invest, jež Petra Čecha zastupuje, je sdílnější a přidává bližší podrobnosti.

„V prvních zápasech chtěl nový trenér Chelsea vyzkoušet i další dva gólmany Hilaria a Turnbulla, Petr si navíc způsobil lehčí zranění. Při tréninku ho píchlo ve stehenním svalu a v deštivém počasí a na mokrém trávníku nechtěl riskovat, že by se zranění zhoršilo. Proto první utkání vynechal,“ informuje Lukáš Přibyl.

„Už jsem ale stoprocentně zdráv a připraven nastoupit v dalších zápasech turné,“ vzkázal z Asie Petr Čech. „V Kuala Lumpuru se hrálo ve výborné atmosféře a v obrovském vedru. Vytvořili jsme si obrovské množství šancí. Bohužel jsme je neproměnili a rozhodl až vlastní gól. Soupeř se dostal jen do jedné větší příležitosti v závěru utkání,  jinak jsme to měli pod kontrolou. Je dobré, že jsme si v přípravě připsali třetí vítězství.“

Ani Drogba nevěděl, zda míč přešel čáru

V prvním střetnutí asijského turné vyhrála Chelsea na Národním stadionu v Kuala Lumpuru nad týmem Malajsie 1:0 diskutabilním gólem Drogby. Kanonýr z Pobřeží slonoviny napálil míč z trestného kopu do tyče, od níž se odrazil do brankáře a putoval do sítě. Domácí gólman balón sice na čáře či možná za ní chytil, ale rozhodčí branku uznal.

„Sám nemohu říci, zda míč překročil čáru či nikoli,“ přiznával po zápase třiatřicetiletý Didier Drogba, jenže byl jinak z přijetí Chelsea v Kuala Lumpuru nadšený. Však si také před zápasem točil na mobilním telefonu aplaus pětaosmdesáti tisíc diváků. „Úžasné, ba přímo neuvěřitelné, kolik fanoušků v Asii máme,“ rozplýval se, na podmínky, v nichž se zápas hrál, si však postěžoval.

Didier Drogba se raduje ze vstřeleného gólu. foto: ČTK/AP/Matt Dunham

„Bylo to pro nás hodně obtížné. Stav hřiště, vysoká teplota i vlhkost vzduchu, něco podobného, jako u nás v Pobřeží slonoviny. Jsem na obdobné počasí trochu zvyklý, ale i tak to bylo náročné. Stejně na tom byli ale i domácí hráči,“ rozpovídal se Drogba na klubových stránkách Chelsea.

Kanonýr Torres se dál trápí

Zápas v Kuala Lumpuru nabídl mimo jiné i další důkaz, jak moc se střelecky trápí španělský kanonýr Fernando Torres. Nastoupil sice jen na poločas, i tak se ale ocitl ve spoustě šancí, z nichž neproměnil ani jedinou. Bilance šutéra, kterého Chelsea koupila za 50 miliónů liber a jemuž se dostalo v Malajsii doslova frenetického přijetí plného stadionu, tak zůstává dál žalostná – v osmnácti zápasech v dresu Chelsea jediný gól, pokud se samozřejmě nepočítá jeho trefa v přípravě proti třetiligovému Wycombe Wanderers.

Útočník Chelsea Fernando Torres se dál střelecky trápí.foto: ČTK/AP/Jon Super

„Pro mě je nejdůležitější výsledek a vítězství. Nezáleží, kdo se o góly postará,“ bere trenér Villas-Boas dál v ochranu Torrese a odmítá názor, že posedlý tím, aby španělského útočníka implantovat do sestavy svého celku. „Mojí posedlostí je vyhrávat trofeje a vést Chelsea k vítězstvím,“ pravil s úsměvem.

Reklama

Související témata: