Hlavní obsah

VIDEO: Balotelli je znovu za pitomce, frajeřinou rozlítil Manciniho

Když dva dělají totéž, není to totéž. Přesvědčil se o tom i vyhlášený fotbalový potížista Mario Balotelli. Zatímco Sijáb Awana z Emirátů minulý týden proměnil penaltu patičkou, útočník Manchesteru City se při pokusu o podobnou frajeřinu během přípravného duelu proti Los Angeles Galaxy dokonale ztrapnil. A rozlítil svého trenéra natolik, že ho Roberto Mancini okamžitě vymetl ze hřiště.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli

Článek

Blázen, šílenec, pitomec, jak kdo chce. Jen v posledních měsících se toho kontroverzní Mario Balotelli navyváděl víc než dost. Dokázal sice třeba na ulici obdarovat tuláka částkou v přepočtu 27 tisíc korun. Na druhou stranu si fotbal spletl s kung-fu, neuměl si obléci rozlišovací dres, házel šipky po spoluhráči, provokoval fanoušky městského rivala United, na pokutách za parkování zaplatil téměř 300 tisíc korun nebo se ocitl v podezření, že byl v kontaktu s mafií...

Nikoho tedy nepřekvapí, že útočník Manchesteru City byl rozporuplnou postavou přípravného duelu s Los Angeles Galaxy v americkém Carsonu. Zápas skončil v noci na pondělí 1:1, anglický tým pak vyhrál penaltový rozstřel 7:6. Balotelli sice vstřelil vedoucí gól z penalty, ale později ve vyložené šanci před brankářem zvolil patičku spojenou s otočkou. Frajeřina se mu ovšem hrubě nepovedla a bezprostředně po tom, co míč minul branku, ho trenér Roberto Mancini vystřídal.

Dej gól a nevymýšlej, soptil Mancini

Než Balotelli došel na lavičku, vyslechl si od vytočeného kouče své. „Ve fotbale musíme být stále profesionály a něco takového si nemůžeš dovolit. Když můžeš dát gól, tak ho dej a nevymýšlej,“ soptil Mancini. „Myslím, že to pro něj bude lekce. Tohle se v tak silném týmu nesmí objevit,“ dodával kouč po zápase.

Zrovna minulý týden se efektní patička povedla fotbalistovi Sijábu Awanovi ze Spojených arabských emirátů. Ten jí proměnil penaltu a přispěl k výhře 6:2 nad Libanonem, vedení svazu ho však chtělo potrestat za zesměšňování soupeře.

V Carsonu přišel trest za Balotelliho zaváhání přímo na hřišti, když v 53. minutě Mike Magee krásnou střelou z rohu vápna překonal brankáře Joea Harta. „Byl to úžasný gól do branky skvělého gólmana,“ liboval si Bruce Arena, trenér Galaxy.

Hart se ale nakonec zasloužil o úspěch v rozstřelu, když nejdříve jeden pokus zneškodnil a následně v deváté sérii sám vstřelil rozhodující gól.

Reklama

Související témata: