Hlavní obsah

Balotelli znovu perlil: Nesnáším Manchester

Za Manchester City hraje italský fotbalista Mario Balotelli teprve rok, ale už se mu stýská po domově. Město, v němž hraje, prý dokonce nesnáší. „Nemám Manchester rád, nejsem tu šťastný,“ prohlásil dvacetiletý forvard, který přitom loni v létě podepsal v City pětiletý kontrakt.

Foto: Reuters

Mario Balotelli v dresu Manchesteru City

Článek

„Kouč je fajn, tým taky, ale v životě zkrátka nemůžete mít všechno. Nevím, jestli vydržím do konce smlouvy. Ale teď jsem tu, tak uvidíme,“ vysvětloval v britském listu The Sun Balotelli. „Nestýská se mi po Milánu, ale po Brescii, mém domově. Chybí mi rodina a přátelé, ale myslím, že anglická zkušenost mi do budoucna pomůže,“ naladil zase na optimistickou notu.

Balotelli nijak neskrývá, že jednou by chtěl z Anglie opět zamířit do Milána. A je mu jedno, jestli obleče dres AC nebo Interu, odkud přišel. „AC má skvělý tým a jednoho dne... Kdoví. Nikdy nevíte, co se může stát. A znovu do Interu? Uvidíme. Ale v tuhle chvíli patřím do Manchesteru,“ lavíroval.

V City, zdá se, nemají šťastnou ruku při výběru forvardů. Také Argentinci Carlosi Tevézovi se dlouho stýskalo po domově, až si nakonec zřejmě vydupal odchod do brazilského Corinthians, odkud před pěti lety za oceán (tehdy do West Hamu) odcházel. V Anglii strávil pět let, ale rodina si na ostrovech nezvykla a už se vrátila do Argentiny.

Reklama