Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea ulovila před startem ligy osmnáctiletý zázrak z Belgie

LONDÝN

Belgický fotbalový talent Romelu Lukaku byl delší dobu v hledáčku Chelsea, před novým ročníkem anglické ligy ho londýnský klub získal. Osmnáctiletý hráč přichází z Anderlechtu Brusel, kde svými výkony uhranul. Už v šestnácti se stal s patnácti brankami králem střelců belgické ligy, v minulé sezóně opět zazářil, když nastřílel šestnáct gólů.

Foto: Sport.cz

Romelu Lukaku byl na trhu velmi žádaným zbožím. Ulovila ho Chelsea.

Článek

Lukaku v neděli zamířil do Chelsea na zdravotní testy, zároveň by měl podepsat i novou smlouvu. Podrobnosti smlouvy oba kluby tají, podle spekulací britských žurnalistů se jedná o 18 miliónů liber, tedy zhruba půl miliardy korun.

Kouč Londýňanů Andre Villas-Boas přivedl během své krátké vlády na Stamford Bridge už třetího teenagera. Novými posilami jsou také španělský záložník Oriol Romeu z Barcelony a belgický gólman Thibaut Courtois z Genku.

„Je škoda, že Romelu odchází. Ale dohoda je vítězstvím pro všechny strany, jak pro hráče, tak Anderlecht. Nyní za něj musíme najít dobrou náhradu, a to co nejrychleji,“ poznamenal k odchodu vycházející hvězdy generální manažer belgického celku Herman van Holsbeeck.

Reklama

Související témata: