Hlavní obsah

VIDEO: United otočili manchesterské derby, Superpohár vyhráli už podevatenácté

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United získali anglický Superpohár, ve kterém se v londýnském Wembley utkali jako vítěz Premier League se svým městským rivalem City, vítězem FA Cupu. Přestože ještě o poločase prohrávali 0:2, ve druhém dějství nasázeli tři branky a takzvaný Community Shield vyhráli už podevatenácté v historii, navíc se jim podařilo obhájit loňský triumf. Dvěma trefami se o to zasloužil Nani.

Foto: Toby Melville, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United s trofejí pro vítěze anglického Superpoháru.

Článek

Úvod zápasu byl v režii United, do nebezpečnějších akcí se však dostávali jen sporadicky. Výjimkou byl přímý volný kop Rooneyho z hranice šestnáctky, který mířil těsně nad. S přibývajícími minutami se hra vyrovnávala a „Citizens“ převzali i iniciativu.

Ve 38. minutě poslal Silva balón na hlavu Lescotta, který otevřel skóre. Do šaten šli navíc Manciniho svěřenci s dvoubrankovým náskokem, parádní přízemní ranou z 23 metrů překonal De Geu ex-teplický Džeko.

Joleon Lescott (třetí zleva) z Manchestru City překonává gólmana Manchesteru United De Geu.foto: ČTK/AP/Jon Super

Po změně stran Rudí Ďáblové přidali a dvěma brankami v rozmezí pouhých šesti minut srovnali. Nejprve si na přímý kop naběhl Smalling a pravačkou snížil, v 58. minutě pak brilantní kombinaci čtveřice hráčů United zakončil střelou pod břevno Nani.

Nani (vpravo) z Manchesteru United oslavuje se spoluhráčem Youngem gól proti City.foto: Reuters/Toby Melville

Hráči v bledě modrém se ve druhém dějství poprvé připomněli až čtvrt hodiny před koncem, Johnsonovu dělovku De Gea s námahou vyrazil. Když už se zdálo, že vítěze budou muset určit až pokutové kopy, ve čtvrté minutě nastavení mířil zcela sám na brankáře Harta Nani a svým druhým gólem v zápase zajistil United už devatenáctý triumf v Superpoháru.

<tbody><tr><td>Anglický fotbalový Superpohár v londýnském Wembley: </td></tr><tr class="invert"><td>Manchester United - Manchester City 3:2 </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky:</strong> 58. a 90.+4 Nani, 52. Smalling - 38. Lescott, 45.+1 Džeko. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: