Hlavní obsah

Pošlete je pryč! Wenger se smířil s odchody Fabregase a Nasriho

LONDÝN

Kouč londýnského Arsenalu Arsene Wenger přiznal porážku v boji o udržení Cesca Fabregase a Samira Nasriho v týmu Kanonýrů. Oba fotbalisté chtějí odejít, Fabregas touží po Barceloně, Nasri je blízko dohodě s Manchesterem City. Poté, co kapituloval, Wenger věří, že odchod obou hráčů proběhne rychle a nenaruší pohodu v týmu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaný kouč Arsenalu Arsene Wenger. Dvě z jeho hvězd odcházejí.

Článek

Wenger si dlouho nechtěl připustit, že Fabregasova éra v Arsenalu končí. Španělský záložník si ale návrat do Barcelony vymodlil a nyní se finalizují podmínky smlouvy. V případě Nasriho řeší Arsenal výši odstupného, londýnský klub chce více než 22 miliónů liber, které nabídnulo City. Podle deníku Daily Mail by se oba celky mohly shodnout na částce o milión vyšší.

Trucování kouče rozladilo

„Čím dříve se to vyřeší, tím lépe. Ideální bude, pokud vše stihneme před startem sezóny,“ podotkl s odchodem hvězd už smířený Wenger. Ještě před měsícem byl přitom optimistický a prohlašoval, že oba hráči v Arsenalu zůstanou i v tomto ročníku. Jenže Fabregasovo trucování ho nakonec rozladilo natolik, že na jeho odchod kývnul. Nasriho se zase Arsenal rozhodl prodat poté, co bylo zřejmé, že nehodlá prodloužit kontrakt, který mu příští rok vyprší.

Wengerovou prioritou je nyní získat adekvátní náhradu za odcházející opory. Chybí především záložníci - Nasri a Fabregas už jsou jednou nohou z klubu, Jack Wilshere a Abou Diaby jsou zranění, Denilson je na hostování. A tak se Wenger rozhlíží po případných posilách, zvažuje nákup Juana Maty z Valencie, Brazilce Jadsona ze Šachtaru Doněck, v hledáčku má i Edena Hazarda z Lille či Mathieu Valbuenu z Marseille.

Reklama

Související témata: