Hlavní obsah

VIDEO: Parádní Larssonův volej a posílený Liverpool ztratil hned na úvod

LIVERPOOL

Po zpackané loňské sezóně, kdy si nedokázali zajistit ani účast v evropských pohárech, se fotbalisté Liverpoolu upínali ke startu nového ročníku. Přes léto vydatně posílili a zlepšenou formu chtěli dokázat v úvodním kole Premier League proti Sunderlandu. Po dobře rozehraném duelu se ale Dalglishův výběr musel spokojit jen s bodem (1:1), zaplněný Anfield Road totiž parádním volejem utišil Sebastian Larsson.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Kenny Dalglish, kouč Liverpoolu, s bodem ze zápasu se Sunderlandem nemohl být spokojený.

Článek

Jose Enrique, Jordan Henderson, Charlie Adam, Stewart Downing. Všechny čtyři letní posily nasadil kouč Liverpoolu Kenny Dalglish do základní sestavy a Reds od úvodních minut proti Sunderlandu dominovali. Nejprve sice Luis Suarez zahodil penaltu, o pár minut později však tentýž hráč poslal domácí do vedení.

S hosty navíc mohlo být ještě hůř, Carrollův gól ale rozhodčí Dowd neuznal, Downing pak po individuální akci orazítkoval břevno. „To byl úplně nejhorší možný start. Postupem času jsme se ale zlepšili a zasloužili si z toho něco vytěžit,“ přiznával kouč Sunderlandu Steve Bruce.

Po změně stran se hra skutečně vyrovnala a hosté byli za svou aktivitu oceněni vyrovnávací trefou. A jakou! Do centru z pravé strany se položil Švéd Sebastian Larsson a překrásným volejem nedal Reinovi šanci. „Nádherný volej,“ pokýval hlavou Bruce, který šestadvacetiletého hráče vedl několik sezón v Birminghamu. Právě odtud si jej v létě přivedl do Sunderlandu a Larsson se mu odvděčil parádně - při svém premiérovém soutěžním zápase v novém klubu se střelecky prosadil.

„Mám velkou radost, že jsme ho získali,“ usmíval se Bruce, který považuje remízu 1:1 na Anfieldu za spravedlivou. „Myslím, že je zasloužená. Nevzpomínám si totiž, že by náš brankář musel předvést mnoho zákroků.“ S tím souhlasil i Dalglish, podle kterého se nové liverpoolské posily budou v příštích zápasech jen zlepšovat. „Nejspíš na ně dolehla nervozita. Hrát poprvé na Anfield Road je totiž velmi těžká zkouška,“ přemítal Dalglish.

Reklama

Související témata: