Hlavní obsah

V Nigérii byl unesen otec záložníka Chelsea Mikela

LONDÝN

Otec záložníka Johna Obiho Mikela z Chelsea byl minulý týden v Nigérii unesen. Čtyřiadvacetiletý fotbalista se o tom dozvěděl v pátek, přesto se rozhodl nastoupit k nedělnímu úvodnímu zápasu Chelsea v nové sezoně anglické ligy na hřišti Stoke (0:0) a odehrál celých devadesát minut. Dnes Mikel vystoupil v televizi a apeloval na únosce.

Článek

"Vždycky jsem se snažil pomáhat své zemi a sloužit jí, jak nejlépe umím. Teď nastal čas, aby mi pomohla ona," začal svůj proslov na Sky Sports News. "Jen jsem chtěl říct tomu, kdo má mého tátu, nebo kdo ví, kde je, prosím, ozvěte se mi," dodal nigerijský fotbalista.

Jeho otec byl naposledy spatřen v pátek odpoledne cestou z práce domů. Agentura AP připomněla, že únos přišel jen několik týdnů poté, co časopis Forbes v červnu zveřejnil Mikelův plat. Podle jeho odhadu je sedmým nejlépe placeným africkým hráčem v Evropě a ročně si přijde na 5,8 milionu dolarů.

"Je naprosto zdrcen. Nevěděli jsme, jestli mu to říct před zápasem," citoval server Sky Sports Mikelova manažera Johna Olaa Shittua. "Po poradě s trenérem Chelsea a sportovním ředitelem jsme se shodli na tom, že tak závažnou zprávu se musí dozvědět okamžitě," dodal s tím, že zatím se nikdo nepřihlásil o výkupné.

Mikel navzdory nepříjemné zprávě v neděli nastoupil v základní sestavě a proti Stoke odehrál celý zápas. "Bylo toho na něj hodně, ale ukázal velký charakter a mentální sílu," uvedl Shittu.

Nigerijský reprezentant Mikel není zdaleka prvním fotbalistou, jehož rodina se stala terčem zločinců. V roce 2008 byl unesen starší bratr nigerijského obránce Evertonu Josepha Yoboa, o deset dní později byl propuštěn. Mladší sourozenec záložníka Tottenhamu Wilsona Palaciose takové štěstí neměl. Tehdy čtrnáctiletý Edwin zmizel v roce 2007 a předloni policie objevila jeho tělo v horách v Hondurasu. Unesen a posléze zabit byl i bratr gruzínského záložníka a bývalého hráče AC Milán Kachy Kaladzeho. Příbuzní fotbalových hvězd bývají často cílem únosců v Brazílii.

Reklama

Související témata: