Hlavní obsah

VIDEO: Premiéra z říše snů! Agüero dal dva góly, na další přihrál - to vše za třicet minut

MANCHESTER

Premiéru jako hrom má za sebou v dresu Manchesteru City argentinský útočník Sergio Agüero. Do dohrávky 1. kola Premier League proti Swansea City, prvnímu velšskému klubu v dějinách Premier League, sice zasáhl až na poslední půlhodinu, přesto stačil dvě branky vstřelit a na další přihrát. Citizens vyhráli 4:0, jedním gólem se na výhře podílel i ex-teplický Edin Džeko.

Foto: Enrique Marcarian , Reuters

Sergio Agüero

Článek

Citizens v létě mohutně posilovali, za nové hráče utratili celkem 70 miliónů eur. Sergia Agüera pořídili z Atlética Madrid za 43 miliónů eur, což z něj dělá nejdražší nákup v historii klubu. Proti Swansea začal argentinský forvard na lavičce, v základní sestavě naopak nechyběl ex-teplický útočník Edin Džeko.

Velšský celek začal sympaticky, neuchýlil se jen k defenzivě, a tak očekávaný nápor domácích dlouho nepřicházel. Až ve 24. minutě vypálil z dvaceti metrů David Silva, brankář Vorm však jeho pokus robinzonádou zneškodnil. Aktivní Silva se připomněl i po půl hodině hry, když další jeho dělovka skončila na břevně. Manchester už v té době držel otěže zápasu pevně v rukách a vytvářel si místy až drtivý tlak.

V nastaveném čase prvního dějství se nejprve Džeko elegantně zbavil dvou bránících hráčů, aby pak ale znovu nechal vyniknout Vorma. Hned vzápětí pak napřáhl zpoza vápna Barry a Swansea už podruhé muselo zachraňovat břevno.

Hosté vyslali první střelu na bránu až v 53. minutě, s tečovaným pokusem Dobbieho měl ale gólman Hart dost práce. O čtyři minuty později Johnsonovu střelu vyrazil Vorm jen k Džekovi a bosenský útočník poprvé rozjásal Etihad Stadium.

Na posledních třicet minut se do hry za mohutného potlesku fanoušků dostal i Sergio Agüero a hned po necelé minutě na trávníku mohl i skórovat, jenže Vorm ještě jeho střelu z otočky lapil. V 68. minutě už ovšem zeť Diega Maradony pálil přesněji a zvyšoval na 2:0. O tři minuty později navíc předložil přesný pas Silvovi a Manchester vedl už o tři góly.

V nastaveném čase si pak slovo vzal kdo jiný než Agüero a nechytatelnou dělovkou z více než dvaceti metrů uzavřel na konečných 4:0 pro Manchester City.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr><td>1. kolo anglické fotbalové ligy: </td></tr><tr class="invert"><td>Manchester City - Swansea 4:0 (0:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky:</strong> 68. a 90.+1 Agüero, 57. Džeko, 71. Silva. </td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: