Hlavní obsah

VIDEO: Pohádkový debut. Agüero dal hned v prvním zápase dva góly, na jeden nahrál

Tomu se říká pohádkový debut. Manchester City zaplatil za argentinského útočníka Sergia Agüera rekordní sumu 38 milionů liber, ale tenhle transfer se mu určitě vyplatí. Hned v prvním zápase Premier League se totiž Agüero zaskvěl dvěma góly a ještě parádní přihrávkou na třetí branku. A to byl v pondělní dohrávce s nováčkem Swansea na hřišti pouhou půlhodinu. „Vůbec mě nepřekvapil. Je to skvělý útočník, jenž bude hrát ještě lépe,“ liboval si kouč Citizens Roberto Mancini.

Článek

Kouč Manchesteru City novou akvizici z madridského Atlétika šetřil a v ligové premiéře s prvním velšským klubem v historii Premier League Swensea ji poslal na trávník až na závěrečných třicet minut.

„Po jihoamerickém šampionátu není ještě úplně fit. A navíc s námi trénuje teprve deset dnů,“ vysvětloval Mancini, proč nechal třiadvacetiletého Argentince na lavičce mezi náhradníky. „Trenér nejlépe ví, jak na tom jsem, takže jsme se dohodli, že budu hrát jen třicet či pětatřicet minut,“ potvrzoval Agüero.

Jakmile ale Mancini novou posilu v 59. min. na trávník vypustil, děly se věci. Za devět minut dal Agüero gól, vzápětí nahrál na branku Davidu Silvovi, v nastaveném čase přidal druhou trefu, takže Citizens nakonec vyhráli 4:0 a naznačili, že letos se s nimi bude v boji o nejvyšší příčky muset počítat. „

„Jsem moc šťastný, že mně premiéra vyšla a budu se snažit takto pokračovat. Pomohl jsem, svému týmu a chci, aby tomu podobně bylo i v budoucnu,“ skromně si pochvaloval vydařený debut Agüero. „Fanoušci Citizens mě přijali skvěle a jediný způsob, jak jsem jim mohl poděkovat, byl výkon na hřišti,“ dodával.

„Mě svým výkonem nepřekvapil, protože je to fantastický útočník, který bude hrát určitě ještě lépe než proti Swensea,“ nechal se slyšet Mancini, který dokonce Agüera přirovnal k slavnému Brazilci Romáriovi.

„Hrají úplně stejně, je to jeho kopie,“ vysekl mladému Argentinci poklonu italský kouč ve službách Manchesteru City Roberto Mancini. „Stál hodně peněz, ale osmatřicet investovaných miliónů se klubu určitě vyplatí,“ chválil argentinskou posilu i brankář Joe Hart.

Agüero měl v jeho týmu původně nahradit dalšího Argentincem Téveze, který se netajil tím, že se se chce vrátit do Jižní Ameriky. Nakonec ale z transferu sešlo a Tévez musel na ostrovech zůstat.

„Žádný problém, ti dva mohou spolu klidně hrát. Tévez je pořád naším hráčem a možná, že ho nasadím v příštím kole proti Boltonu,“ libuje si Mancini, jak hvězdná útočná dvojice se mu v mužstvu sešla.

Reklama