Hlavní obsah

VIDEO: "Obrovská proměna," vychvaloval Čech španělského šutéra Torrese

LONDÝN

Už během asijského turné španělského šutéra chválil, po premiérovém duelu nového ročníku nejvyšší anglické fotbalové soutěže na půdě Stoke City kvitoval český gólman ve službách Chelsea Petr Čech stoupající formu Fernanda Torrese ještě víc. A nic na tom nemění, že se střelecky neprosadil a Blues se museli spokojit s bezbrankovou remízou. „Hrál velice dobře a zasloužil si dát gól, k němuž měl blízko,“ vyzdvihl Čech stoupající formu sedmadvacetiletého Torrese.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Chelsea Fernando Torres s trenérem Andre Villasem-Boasem.

Článek

Favorizovaná Chelsea uhrála na úvod nového ligového ročníku jen bezgólovou remízou, český gólman z ní však rozladěný není. „Předvedená hra ale nebyla špatná, ba naopak - hlavně druhá půle už byla v našem podání velice dobrá. A nic na tom nemění, že jsme nevyhráli,“ zachovává Čech na svých stránkách po prvním duelu na Britannia Stadium klid a nadhled.

Pochvaluje si přitom další nulu, kterou na scéně nejvyšší anglické soutěže vychytal. „Do přestávky – a hlavně pak v úvodu střetnutí – jsem musel svádět s domácími hráči spoustu vzdušných soubojů, neboť posílali do naší šestnáctky dlouhé auty a rohy. Přestáli jsme ale útočné snažení Stoke bez problémů,“ glosoval průběh střetnutí, v němž na hřišti zářil asi nejvíce ze všech Španěl Fernando Torres.

Nový kouč Chelsea Villas-Boas ho postavil do základní sestavy od samého začátku a Torres dokazoval, jak se oproti jaru změnil. "Hrál velice dobře a zasloužil si dát gól, k němuž měl několikrát blízko. A nejen to – vytvářel prostor i šance pro ostatní, takže byla radost se na něho dívat,“ chválil Čech španělského spoluhráče.

„Stál obrovské množství peněz, takže když do našeho klubu přišel, musel čelit velkému tlaku. A k tomu si zvykat na jiné prostředí, klub, mužstvo, což pro něho nebylo ani trochu jednoduché. Navíc utrpěl hned několik zranění, což pro něho nebyla rozhodně ideální situace,“ hájí Čech španělského kanonýra na klubových stránkách Chelsea. „Teď je to jiné, mezi Torresem před sezónou a nyní je obrovský rozdíl. Absolvoval s námi přípravu, poznal hráče i to, jak chceme hrát, což je na jeho výkonech pochopitelně vidět

Torres zahrál proti Stoke skutečně výborně. Unikal, kličkoval, střílel, nahrával, gólu se však nedočkal. Zatím má v Chelsea na kontě stále jen jeden jediný! Přesto ho mladý portugalský trenér Villas-Boas nechal na trávníku 89. minut, zatímco jeho spoluhráče v útoku Maloudu střídal Anelka  po 65. minutách a Drogba se objevil na hřišti místo Kaloua deset minut po něm.

„Je jen dobře, že máme tolik dobrých útočníků. Sezóna bude velmi dlouhá a my chceme uspět v každé soutěži. A navíc se letos hraje Africký pohár národů, s čímž se budeme muset vyrovnávat také, neboť v mužstvu máme spoustu Afričanů, ! připomněl Čech, jak moc náročná bude rozbíhající se sezóna.

Reklama

Související témata: