Hlavní obsah

Manchester United osmi góly zesměšnil Arsenal, Džeko sestřelil Tottenham

Osmkrát musel lovit brankář Arsenalu Wojciech Szczesny míč ze své sítě v utkání proti Manchesteru United. Kanonýři prohráli ve 3. kole Premier League na Old Trafford 2:8. Třemi brankami se blýskl Wayne Rooney, dva góly přidal Ashley Young. Arsenal má po třech zápasech jeden bod a deset inkasovaných gólů. Manchester United ligu vede společně s městským rivalem Manchesterem City, který rozstřílel Tottenham také vysoko 5:1. Čtyřikrát se trefil exteplický Edin Džeko.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Wayne Rooney se raduje, do sítě Arsenalu nasázel tří góly.

Článek

Do základní sestavy se po odchodu Fábregase a Nasriho dostal český reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Ani on však nedokázal ve 22. minutě zabránit Andersonovi, aby poslal načechraný oblouček do pokutového území, kde se hlavou prosadil Welbeck. O čtyři minuty později však mohlo být vyrovnáno. Po faulu Evanse na Walcotta v pokutovém území nařídil sudí penaltu. Nástupce Van der Sara De Gea se však blýskl, když vystihl kop Robina Van Persieho, který se k exekuci postavil.

Rudí ďáblové trestali. Už ve 28. minutě se totiž prosadil Ashley Young a navýšil náskok United na 2:0. Bonbónek pro diváky si připravil čtyři minuty před koncem první půle Wayne Rooney, který se postavil k zahrávání standardní situace těsně za hranicí vápna. Technickým kopem překonal zeď a zamířil přesně do rohu brány. Gólman Szcesny si na míč sáhl, do bezpečí ho však uklidit nedokázal. Ještě do konce první půle se podařilo Gunners snížit. Rosický v nastaveném čase vyslal do šance Walcotta, který z úhlu propálil De Geu.

Van Persie šanci znovu neproměnil

Navázat na poslední akci první půle chtěl Rosický v 54. minutě, když vysunul Van Persieho. Na toho však již podruhé v zápase vyzrál De Gea, když vytěsnil jeho střelu k tyči. O deset minut později se naopak radovali hráči United. A znovu se o to postaral Rooney. A znovu kopem ze standardní situace. Čtvrtý gól zcela zlomil odpor Wengerových svěřenců. Ti Fergusonovi naopak koncertovali. V 66. minutě vyslal Rooney do vápna Naniho, který technickým obloučkem překonal gólmana Kanonýrů.

Ani na pěti brankách se domácí nezastavili. V 70. minutě se přízemní střelou zevnitř pokutového území prosadil střelou k tyči střídající Park. Van Persiemu se nakonec podařil dílčí úspěch. V 74. minutě překonal De Geu a snížil na 2:6. Čtvrt hodiny před koncem zápasu zatáhl Jenkinson za záchrannou brzdu, když zbrzdil Hernándeze, který by směřoval sám na brankáře, a po druhé žluté kartě uviděl i červenou. Penaltu nakonec zahrávali i domácí. V 81. minutě stáhl Walcott ve vápně Evru a Rooney se nemýlil. Na konečných 8:2 pečetil v nastaveném čase svým druhým gólem v zápase Young.

Džeko proti Tottenhamu řádil 

V základní sestavě Citizens se objevila nejnovější posila Samir Nasri, který do Manchesteru přestoupil z Arsenalu, a asistencemi se podílel na dvou Džekových brankách. Přihrával také na trefu Sergia Agüera. Džeko už nastřílel v letošní sezóně Premier League šest gólů a jasné vévodí tabulce střelců.

Manchester City má devět bodů a společně s Manchesterem United vládne Premier League. Tottenham odehrál kvůli nepokojům v Londýně teprve druhý zápas. Na kontě nemá ani jeden bod a osm obdržených gólů.

V úvodním utkání nedělního programu zvítězil na domácí půdě hrající Newcastle nad Fulhamem 2:1. Dvěma brankami se o to postaral Leon Best.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Newcastle - Fulham 2:1 (48. a 66. Best - 88. Dempsey), Tottenham - Manchester City 1:5 (68. Kaboul - 34., 41., 55. a 90.+3 Džeko, 60. Agüero), Manchester United - Arsenal 8:2 (41. 64. a 82. z pen. Rooney, 28. a 90. Young, 22. Welbeck, 67. Nani, 70. Park - 45. Walcott, 74. Van Persie), West Bromwich - Stoke 0:1 (90. Shotton).

Reklama

Související témata: