Hlavní obsah

Stoke získal v závěru přestupního období Palaciose a Crouche

LONDÝN

Fotbalisty Stoke posílili pro první účast v evropských pohárech po 37 letech záložník Wilson Palacios a útočník Peter Crouch z Tottenhamu. Kromě obou hráčů, kteří s klubem podepsali čtyřleté smlouvy, získal účastník Evropské ligy těsně před vypršením přestupního termínu ještě útočníka Camerona Jeroma z Birminghamu.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Peter Crouch se stal novou posilou fotbalistů Stoke.

Článek

Přestupní částka za sedmadvacetiletého Palaciose se podle britských médií pohybuje kolem osmi miliónů liber (219 miliónů korun). O tři roky starší Crouch stál ještě o dva milióny více (273 miliónů korun), díky čemuž se stal vůbec nejdražším nákupem v historii Stoke.

Palacios přestoupil do Londýna na začátku roku 2009 a za tým odehrál 85 zápasů, než se v poslední sezóně začal vytrácet ze sestavy. Představil se společně s bratry Jerrym a Johnnym i na loňském mistrovství světa v Jihoafrické republice, kde za Honduras odehrál všechna tři utkání.

Šampionátu se zúčastnil i vysoký anglický útočník Crouch, na rozdíl od předchozího MS v Německu se ale nedokázal zapsat do střelecké listiny. Za Tottenham během svého dva roky dlouhého angažmá nastřílel dvanáct ligových branek.

Z Tottenhamu do Stoke se už v létě stěhoval i zraněními pronásledovaný obránce Jonathan Woodgate. Ten měl podle Crouche velký vliv na to, že se ho další dva fotbalisté "Kohoutů" rozhodli následovat.

Reklama

Související témata: