Hlavní obsah

Čech už může o víkendu chytat. Drogba by mohl stihnout Manchester

LONDÝN

Český reprezentační gólman Petr Čech už je definitivně fit a v sobotním duelu Premier League proti Sunderlandu se může postavit do branky londýnské Chelsea. Na oficiálních stránkách klubu to potvrdil trenér Blues André Villas-Boas, což je skvělá zpráva i pro českou fotbalovou reprezentaci. Tým kouče Michala Bílka totiž čekají za měsíc klíčové boje o postup na Euro 2012.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech už by měl být připraven na sobotní zápas proti Sunderlandu

Článek

Villas-Boas ve čtvrtek přivítal zpět v týmu kromě Čecha také Davida Luize. Reprezentační gólman se zranil 18. srpna při kolizi na tréninku a kromě kvalifikačního duelu se Skotskem zmeškal také dva zápasy Premier League. V obou případech se jeho náhradníci Laštůvka a Hilario nevyvarovali chyb.

To David Luiz ještě v této sezóně za svůj klub ani jednou nenastoupil, protože si z jihoamerického mistrovství Copa América přivezl svalové zranění. „Teď už jsou ale oba k dispozici pro sobotní utkání,“ potvrdil Villas-Boas.

Stále fit však není kanonýr Didier Drogba. „S jeho návratem je ještě třeba počkat na svolení lékařů. Zatím lehce trénuje v posilovně s našimi fyzioterapeuty. Uděláme vše pro to, aby byl fit pro zápas s Manchesterem United příští víkend. Na duel Ligy mistrů proti Leverkusenu však podle mě ještě připravený nebude,“ vysvětlil portugalský kouč.

Útočník z Pobřeží Slonoviny utrpěl v utkání s Norwich City otřes mozku, z něhož se od té doby zotavuje. „První dny pro něho byly hodně bolestivé. Rodina se ho snažila hodně podporovat, stejně jako náš lékařský tým. Teď se musíme jen ujistit, že se plně zotavil, než začne trénovat,“ dodal Villas-Boas.

Reklama

Související témata: