Hlavní obsah

Čech pomohl k výhře. Arsenal poprvé slaví, Rooney i Agüero nasázeli hattrick

LONDÝN

Skvělý start do sezóny potvrdily i ve čtvrtém kole anglické Premier League oba týmy z Manchesteru. United se udrželi v čele, když i díky hattricku Waynea Rooneyho vyhráli v Boltonu vysoko 5:0. Hattrick zaznamenal i Sergio Agüero, který se tak postaral o vítězství 3:0 nad Wiganem. Oba celky z Manchesteru tak mají plný počet bodů, United pak vedou jen díky lepšímu skóre. Brankáři Petru Čechovi se vydařil návrat po zranění, v brance Chelsea pomohl výhře 2:1 v Sunderlandu. První ligovou výhru v sezóně slaví fotbalisté Arsenalu, Liverpool naopak utrpěl první porážku.

Foto: repro FootyTube

Petr Čech při návratu po zranění pomohl Chelsea k výhře.

Článek

V Boltonu nebylo už po 25 minutách prakticky co řešit. Javier „Chicharito“ Hernandez při svém prvním startu v sezóně hned na úvod otevřel skóre, pak přidal dva zásahy rozjetý Rooney a totální demontáž domácího týmu byla hotova. Pak už šlo jen o to, jak vysokým rozdílem United vyhrají. O branky se nakonec podělili oba útočníci.

Kouč Manchesteru City Roberto Mancini si mohl v duelu s Wiganem dovolit luxus, když nechal odpočívat do té doby nejlepšího střelce soutěže Edina Džeka a do útoku poslal vedle Agüera Carlose Teveze.

Agüero otevřel po parádní spolupráci se Silvou skóre už po třinácti minutách hry. Záhy s ním mohl útočný parťák Tevez srovnat krok, jenže s nařízenou penaltou naložil hodně bídně a hostující gólman si s ní snadno poradil. To však domácí nemuselo vůbec mrzet. Už v 69. minutě totiž Agüero zkompletoval hattrick a zařídil svému týmu pohodlné vítězství.

Čech opřišel o nulu v nastavení

Z výhry 2:1 se radují fotbalisté Chelsea, kteří si tak udrželi dvoubodový odstup na vedoucí City. Do branky se po zranění vrátil Petr Čech, jemuž pokazil čisté konto až v první minutě nastavení debutující Či Tong-won. Český gólman se blýskl hlavně na konci první půle, když zlikvidoval pohotovou střelu Sessegnona. O branky Chelsea se postarali John Terry a Daniel Sturridge, jenž se vrátil do sestavy a dostal přednost před Fernandem Torresem. Úspěšný debut si v dresu vítězů odbyli Raul Meireles a Juan Mata.

Poprvé se mohou radovat z ligové výhry fotbalisté Arsenalu, v jehož dresu chyběl zraněný kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Po debaklu od Manchesteru United 2:8 zdolali doma nováčka Swansea 1:0, jenže ani nové posily Mertesacker a Arteta výkonu Gunners moc nepomohly. Domácí předvedli matný výkon a o výhru, kterou zařídil před přestávkou po fatální hrubce brankáře Vorma Andrej Aršavin, se museli celý zápas obávat.

První porážku v této sezóně utrpěli fotbalisté Liverpoolu. Na hřišti Stoke City prohráli překvapivě 0:1 brankou z pokutového koupu, kterou po faulu Carraghera proměnil Jonathan Walters.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Arsenal - Swansea 1:0 (40. Aršavin), Everton - Aston Villa 2:2 (19. Osman, 69. Baines z pen. - 63. Petrov, 83. Agbonlahor), Manchester City - Wigan 3:0 (13., 63. a 69. Agüero), Stoke - Liverpool 1:0 (21. Walters z pen.), Sunderland - Chelsea 1:2 (90.+1 Či Tong-won - 18. Terry, 51. Sturridge), Wolverhampton - Tottenham 0:2 (67. Adebayor, 80. Defoe), Bolton - Manchester United 0:5 (20., 25. a 68. Rooney, 5. a 58. Hernández).

Reklama

Související témata: