Hlavní obsah

VIDEO: Srážka pro otrlé, útočník se z bezvědomí probral až v šatně

Brr, to byla srážka pro silné nátury. Brankář kontra útočník, hráč od gólmana bezvládně odpadá a celou svou vahou letí na záda... Ošklivý moment přinesl nedělní duel fotbalové Premier League mezi Fulhamem a Blackburnem. Jeho aktéry byli domácí brankář Mark Schwarzer a hostující útočník David Hoilett. Ten zůstal bezvládně ležet na trávníku a z otřesu mozku se probral až v šatně.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Všechno se seběhlo v poslední minutě zápasu, který skončil 1:1. Na dlouhý centr si naběhl Hoilett a gólman Schwarzer mu musel za hranicí šestnáctky zkřížit cestu. Srazili se naplno a pád bezvládného Hoiletta z výšky na záda vypadal hrůzostrašně.

Však také známý mezinárodní rozhodčí Howard Webb okamžitě přerušil hru, aby mohl být útočník ošetřen. Schwarzerovi ukázal žlutou kartu.

Přivolaní lékaři zjistili, že Holillet upadl na chvíli do bezvědomí, protože od svého soupeře inkasoval ránu čelem do spánku. Útočník Blackburnu se probral až v šatně se silným otřesem mozku. Navíc měl Hoillet také tržnou ránu na hlavě, kterou mu lékaři museli čtyřmi stehy zašít.

„Bylo to tak půl na půl. Oba hráči mají na střetu stejný podíl,“ hájil gólmana Martin Jol, kouč Fulhamu.

„Schwarzer měl dostat červenou kartu! Předvedl ošklivý likvidační faul. Když jsem viděl, jak Hoillet bezvládně dopadl na zem, měl jsem o něho strach,“ zuřil naopak trenér hostujícího týmu Steve Kean.

Reklama

Související témata: